Provinssirockin ajankohta siirtyy - tässä syyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Provinssirockin ajankohta siirtyy - tässä syyt

Kesä alkoi ennen virallisesti Provinssirockin myötä. Vaan eipä ala enää.

Yleisöä J. Karjalaisen Provinssirockin konsertissa.­

3.12.2013 17:03

Seinäjoella rokataan tulevana kesänä vasta juhannuksen jälkeen, 27.-28.6.

- Pitkään Provinssirock järjestettiin kesäkuun toisena viikonloppuna, mutta nyt siirsimme tapahtuma-aikaa kahdella viikolla, Provinssirockin promoottori Juha Koivisto kertoo IS:lle.

- Kesän alussa on liian paljon festivaaleja Euroopassa, ulkomaisten bändien Suomeen saanti vaikeutuu. Toisaalta Ruotsissa järjestetään samaan aikaan Bråvalla -festivaali. Meillä on hyvä mahdollisuus, että sieltä tulisi meille jotain hyvää, Koivisto ennustaa suostumatta kertomaan, minkälaisten bändien perässä Provinssi tänä vuonna on.

Provinssirockin viime vuosi meni mönkään, ja kävijätavoitteissa jäätiin reippaasti miinukselle. Ensi kesän uudistuksilla koetetaan jälleen saada festivaalikävijät innostumaan Törnävänsaaren juhlista.

- Ihmiset liikkuvat selkeästi aktiivisemmin lomakautena, joka näköjään alkaa juhannuksesta, Koivisto laskee.

Toisaalta Suomen kesä on niin lyhyt, että kaikilta päällekkäisyyksiltä ei voi välttyä. Ensi kesänä Provinssirockin kanssa samaan aikaan rokataan Tuskassa.

- Tapahtumia on siinä mielessä liikaa, mutta en usko, että meidän kävijöissämme on paljoakaan päällekkäistä yleisöä Tuska-festivaalin kanssa, Koivisto toivoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?