Bob Dylania syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Bob Dylania syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan

Rock-ikoni Bob Dylania, 72, vastaan on nostettu Ranskassa syyte kiihotuksesta kansaryhmää vastaan, kertoivat oikeuslähteet maanantaina.

2.12.2013 22:26 | Päivitetty 2.12.2013 22:37

Jupakka juontaa juurensa viime vuonna Rolling Stone -lehdessä julkaistuun haastatteluun, jossa taiteilija vertasi serbien ja kroaattien välistä suhdetta juutalaisten ja natsien suhteeseen.

The Guardianin mukaan Bob Dylan esitti kroaatteja syvästi järkyttäneet kommentit vuonna 2012 aikakauslehti Rolling Stonen haastattelussa. Hän vertasi tummaihoisten ja valkoisten, juutalaisten ja natsien sekä serbien ja kroaattien suhteita toisiinsa.

- Niin kuin juutalaiset voivat aistia natsiveren vielä tänäkin päivänä, serbit voivat aistia kroaattien veren, Dylan tulkitsi haastattelussa.

Dylan puhui haastattelussa orjuudesta Yhdysvalloissa, ja serbien ja kroaattien suhde oli ainoastaan sivuhuomautus.

Dylanille myönnettiin viime kuussa Ranskan Kunnialegioonan arvomerkki tunnustuksena Ranskan etujen ja ranskalaisten arvojen edistämisestä.

Tämän jälkeen monet Kroatian radiokanavat lakkasivat soittamasta Dylanin musiikkia.  Aloitteen asiasta teki Ranskassa kroaattineuvosto (CRICCF). Kroatialaisten neuvosto on Guardianin mukaan sitä mieltä, ettei Kroatian sotarikollisten toimintaa voi yhdistää kaikkiin kroaatteihin.

Neuvosto haluaa Dylanilta anteeksipyynnön. Bob Dylan on kuuluisa siitä, että puhuu musiikissaan nimenomaan rasismia vastaan.

Dylanille myönnettiin viime kuussa Ranskan Kunnialegioonan arvomerkki tunnustuksena Ranskan etujen ja ranskalaisten arvojen edistämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?