Viihde

"Meni yli" – Tapio Suomista alkoi kaduttaa

Julkaistu:

TWITTER-KOHU
Urheiluselostaja Tapio Suominen myöntää, että hänen harkintansa petti, kun hän maanantaina kirjoitti twitteriin viestin Kiira Korven "tuherosta".
Suominen mainitsi asiasta keskiviikkona Loviisassa, missä hän oli puhumassa mielenterveystapahtumassa. Hän mainitsi asiasta jo puheessaan, jolloin hän luonnehti twiittiä harkitsemattomaksi.

- Olen tutkinut, miten tämä sosiaalinen media toimii ja hakenut rajoja. Nyt mä menin yli. Se on helppo tunnustaa ja myöntää,

- Tietysti olen pahoillani siitä, että ihmiset pahastuivat. Sitä en tiedä, miten Kiira siihen reagoi.

Aiemmin tällä viikolla Suominen selitti alatyylisen twiitin olleen tamperelaiselta stand up -koomikolta lainattu vitsi.

Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kutsui Suomisen asian vuoksi puheilleen tiistaina.

- En saanut nuhteita, päinvastoin. Hyvässä hengessä ja sivistyneesti toisen herrasmiehen kanssa asioista keskusteltiin, Suominen kertoo.

- Hän (Pokkinen) esitti arvionsa tilanteesta ja sanoi ihan suoraan, että tämä kyseinen twiitti ja pari muuta tässä kolmen viikon aikana ovat hänen mielestään sellaisia, että se tapa ja tyyli eivät voi jatkua. Olin siitä ihan samaa mieltä.

Suominen sanoo ylilyönnin johtuneen hänen kokemattomuudestaan sosiaalisessa mediassa.

Raja on varmasti veteen piirretty viiva, Suominen sanoo.

- Ymmärrän, että esimerkiksi Ylellä on omat arvot, jotka ovat itse asiassa samanlaiset kuin omatkin arvoni. En halua ihmisiä loukata tietenkään.

Yle on laatinut ohjeistuksen työntekijöilleen sosiaalisen median käytöstä. Ohjeissa todetaan että rajanveto yksityisen ja työroolin välillä on sosiaalisessa mediassa vaikeaa, ja tämä on syytä kaikkien yleläisten tiedostaa.

Ohjeissa todetaan myös, että mitä julkisesti tunnetummasta yleläisestä on kyse, sitä enemmän hänet mielletään yleläisenä myös yksityisillä sivustoilla.

Suominen arvelee, että ihmiset myös pettyivät siihen, ettei Suominen twitterissä täyttänyt niitä mielikuvia, joita heillä on. Hän totesi twitterissä myös, ettei halua teeskennellä. Hän on edelleen samaa mieltä.

- Kyllä mä koen, että voin olla oma itseni.

Suomisen mukaan twiiteistä voi oppia oikeasti tuntemaan häntä.

- Olen kokonainen ihminen enkä pelkästään urheilun setä.

Suominen aikoo jatkossa muuttaa hieman linjaansa sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo twiitanneensa paljon mielenterveydestään ja parisuhteestaan. Hän aikoo jatkossa kirjoittaa enemmän urheilusta, josta hän arvelee seuraajiensa olevan kiinnostunut.

- Tiedän ettei ole niin kova pää, etten voisi sitä oppia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt