"Paina vihreää!" Hesarin uusi hakukone löytää suosikki-Fingerporisi - Viihde - Ilta-Sanomat

"Paina vihreää!" Hesarin uusi hakukone löytää suosikki-Fingerporisi

Julkaistu: 15.11.2013 14:21

IS testasi Helsingin Sanomien uuden Fingerpori-hakukoneen: arvosana erinomainen.

Fingerpori-sarjakuvien fanien suuri päänsärky on lopulta poistunut. Nyt suosikkistripit löytyvät yhdellä klikkauksella.

Sarjan osien etsiminen netistä Googlella on saanut monet turhautumaan. Sarjoja on useilla eri sivustoilla, mutta niitä ei ole ollut arkistoitu aiheen mukaan.

Nyt on. HS:n Fingerpori-hakukone löytää oikeat sarjat, kun hakukenttään kirjoittaa repliikin tai sen osan.

Ilta-Sanomat testasi konetta seuraavilla sanoilla: "helikopteri", "paina vihreää", "puolikarkeita vehnäjauhoja", "naisten ykköspesistä", "tulit mieleen", "suvisaariston munaa", "juhannussimaa", "pahasti jälkeenjäänyt", "reilu kolmekymppinen", "myyräkuume", "panosta parisuhteeseen", "jorma pullottaa", "naisten ykköspesistä", "eetvarttia" ja "vaihteeksi kakkosta".

Testin perusteella hakukone on oivallinen. Kaikki paitsi vehnäjauhot tuottivat mieluisan tuloksen.

Syy karkeiden ja puolikarkeiden vehnäjauhojen puuttumiseen selvisi IS-raadille pian: jaksoa ei ole julkaistu Helsingin Sanomissa, vaan Ilta-Sanomissa marraskuussa 2006, jolloin Pertti Jarlan sarjakuva oli vielä nimeltään Karl-Barks-Stadt.

Raadin vinkki: etsinnässä kannattaa käyttää mahdollisimman lyhyttä tekstinpätkää, mieluimmin yhtä sanaa. Jos hakukenttään kirjoittaa pitkiä repliikkejä, kone löytää usein turhankin monia vaihtoehtoja. Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Pertti Jarla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?