Iina Kuustonen Putous-hahmostaan: "Tekohampaat suuhun ja eiköhän se ole siinä" - Viihde - Ilta-Sanomat

Iina Kuustonen Putous-hahmostaan: "Tekohampaat suuhun ja eiköhän se ole siinä"

Iina Kuustonen paljastaa IS:lle, että seuraavan Putous-sketsihahmon luominen on aivan alkutekijöissään.

Iina Kuustonen näyttelee ensi viikolla ensi-iltansa saavassa Nuoren Wertherin jäljillä -elokuvassa.­

13.11.2013 9:53 | Päivitetty 13.11.2013 13:36

Tässä vaiheessa vuotta on tietenkin olemassa ainakin yksi pakollinen kysymys näyttelijä Iina Kuustoselle: onko tulevan Putous-kauden sketsihahmo jo valmis?

- Ei. Se ei varsinaisesti ole vielä juuri missään vaiheessa. En ole miettinyt sitä juuri yhtään. Deadlinet pukkaavat kuitenkin pian päälle, joten pitää varmaan laittaa tekohampaat suuhun ja eiköhän se ole siinä, Kuustonen naurahtaa.

Millaisella mielellä lähdet viidenteen Putous-kauteesi?

- Edellisen kauden päätyttyä ajattelin, että olipa taas ihanaa. Ja koska seuraavan kauden alkuun oli yli puoli vuotta, mietin, kuinka mahtavaa olisi päästä taas tekemään sitä. Mutta nyt, kun uuden kauden alku on taas aivan lähellä, ilmassa on pientä paniikkia, ja tiedän, että kohta alkavat taas unettomat yöt. Hyvin pian ollaan samassa liemessä kuin viime keväänäkin, Iina sanoo.

- Mutta onhan se silti todella hauskaa ja kutkuttavaa, kun pääsee taas viikosta toiseen haastamaan itseään niin paljon ja tekemään juttuja, joita missään muualla ei pääsisi tekemään. Siksi siihen ei voi olla lähtemättä mukaan.

Tammikuussa alkavalla viidennellä Putous-kaudella nähdäänkin sama näyttelijäkahdeksikko kuin viime keväänä. Kuustonen kertoo, että sarjan näyttelijät asettivat mukanaololleen ehdon, että saman porukan pitää jatkaa.

- Olimme kaikki sillä mielellä, että lähdemme yhdessä siihen mukaan, Kuustonen sanoo.

Ennen Putousta Kuustonen, 29, nähdään naispääosassa Jarmo Lampelan uutuuselokuvassa Nuoren Wertherin jäljillä, joka saa ensi-iltansa 22. marraskuuta.

Veikeän melodramaattisessa elokuvassa Kuustonen näyttelee Katria, johon tulokasnäyttelijä Jyri Ojansivun, 26, esittämä Eero rakastuu. Elokuvan kolmannessa pääroolissa Eeron isänä nähdään Lampelan luottonäyttelijä Juha Kukkonen.

Elokuva kertoo isästä ja pojasta, jotka eivät koskaan tunteneet toisiaan, mutta olisivat halunneet tuntea. Tarinaan kytkeytyy myös Katrin ja Eeron rakkaustarina.

- Sitä oli todella ihana tehdä, koska kuvaustahti oli hidas ja teimme sitä pienellä porukalla. Siksi tunnelma kuvauksissa oli intiimi ja uskalsimme ottaa riskejä, Kuustonen sanoo viiden kuukauden ajan pätkissä kuvatusta elokuvasta.

- En ole päässyt ennen esimerkiksi näyttelemään siten, että muusikko soittaa kohtauksen taustalla tai että kohtauksissa on mukana haamunäyttelijä. Ja lisäksi monet takaumakohtaukset kuvattiin takaperin, ja käännettiin sitten leikkauspöydällä kulkemaan eteenpäin. Sitä eivät ehkä katsojat heti tajua, mutta eräässäkin kohtauksessa jouduin juoksemaan takaperin niin, että se näyttäisi käännettynä oikealta juoksulta. Se oli tosi vaikeaa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?