Eeva: Hanna-Riikka Siitonen taistelee syövän kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Eeva: Hanna-Riikka Siitonen taistelee syövän kanssa

Laulaja Hanna-Riikka Siitonen kertoo tuoreessa Eeva-lehdessä, että hän on käynyt läpi jo kaksi syöpäleikkausta.

Hanna-Riikka Siitonen­

6.11.2013 11:49

Hanna-Riikka Siitonen, 43, on taistellut kilpirauhassyövän kanssa jo 13 vuotta. Eeva-lehden haastattelussa syövästään kertova Hanna-Riikka sai kuulla diagnoosin pitkään jatkuneen väsymyksen jälkeen.

Laulamiseen ja näyttelemiseen keskittyneen Hanna-Riikan ensimmäinen, peräti seitsemän tuntia kestänyt leikkaus, halvaannutti äänihuulet.

- Itkimme yhdessä isän kanssa äänihuulten vaurioitumista. Vain toinen laulaja voi tietää, miltä tuntuu, jos uhkana on työkalunsa menettäminen, Hanna-Riikka kertoo Eeva-lehdessä.

Hänen isänsä on tunnettu viihdetaitelija Matti "Fredi" Siitonen, joka on ollut Hanna-Riikan sairausprosessissa kaikkein läheisin tuki.

Äänihuulet onneksi paranivat ja syöpä saatiin leikattua. Mutta siitä lähtien Hanna-Riikan elämässä pelko syövän uusiutumisesta on ollut jatkuvasti läsnä. Hän käy syöpäkontrollissa kolmen kuukauden välein.

Viime vuoden helmikuussa hän kuuli jälleen huonot uutiset: syöpä oli uusiutunut.

- Käyn mielelläsi paholaisen kauppaa aina ennen kontrollia. Lupaan, että jos tästä nyt selviän, olen vastaisuudessa vähän parempi ihminen, Hanna-Riikka sanoo Eeva-lehdessä.

IS:n haastattelussa 2003 Hanna-Riikka kertoi sairastumisestaan.

- Sairaudesta tuli produktio. Ei sitä silloin surkutellut, sillä kaikki kapasiteetti meni sairastamiseen. Se täytti maailman samalla tavalla kuin työ ennen.

Usein Hanna-Riikalta on kysytty, muuttiko sairaus häntä ihmisenä, saiko se hänet näkemään asioita uudella tavalla tai pistikö elämän tärkeysjärjestyksen uusiksi. Toisin kuin sanonta kuuluu, Hanna-Riikan mielestä kärsimys ei jalosta.

- On niin helppo sanoa, että olen nyt parempi ihminen tämän sairauden myötä, mutta se ei ole totta. Se on ansa. Hetkittäin se voi olla niin, mutta kyllä ne nerouden hetket, jotka koettelemuksista tulevat, ovat aika ohikiitäviä, Hanna-Riikka kertoi IS:lle.

Sen sairaus Hanna-Riikalle kuitenkin opetti, ettei elämää voi suunnitella etukäteen kovin pitkälle, vaan on elettävä päivä kerrallaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tästä Eevan artikkeliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?