Illalla televisiossa: Erottaako vauvakin oikean ja väärän? - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Erottaako vauvakin oikean ja väärän?

Dokumentti tutkii pienten lasten moraalia.

4.11.2013 7:30 | Päivitetty 4.11.2013 15:29

Prisma: Synnymmekö hyviksi?, TV1 klo 19.00 Viime vuosina on saatu paljon uutta tietoa jopa aivan pienten lasten ajattelusta, kun aiemmin on otaksuttu, että moraali kehittyy vuosien kuluessa. Dokumentti pohtii vastausta ikivanhaan, psykologeja yhä askarruttavaan kysymykseen: synnymmekö maailmaan vailla käsitystä oikeasta ja väärästä? Vai olisi mahdollista, että jo muutaman kuukauden ikäisille vauvoille olisi kehittynyt moraaliaisti?

Kulttuuri vaikuttaa siihen, miten valheeseen ja totuuteen suhtaudutaan. Pienten lasten moraali ei kuitenkaan ole vielä heitä ympäröivän kulttuuriin "tahraama", joten on kiinnostavaa tutkia, minkälaisiksi he mieltävät reilun pelin säännöt. Simpsonit, Sub klo 20.30 Simpsonit tulee arki-iltoihin upouusilla 24. tuotantokauden jaksoilla, joista ensimmäinen nähdään tänään.

Black Swan, Sub klo 21.00 Mestariohjaaja Darren Aronofskyn ylistetty trilleri kertoo nuoresta balettitanssijasta Ninasta (Natalie Portman), joka saa unelmiensa tilaisuuden esittää Joutsenlammen pääroolin. Nina tavoittelee täydellisyyttä niin vimmaisesti, että hänen mielensä alkaa järkkyä, ja todellisuuden ja fantasian rajat hämärtyvät. Portman palkittiin roolisuorituksestaan Oscarilla. Love Connection, TV2 klo 21.00 Rakkauden etsinnässä edetään vihdoin treffeihin saakka. Joukkotreffeillä ennakko-oletukset rapisevat ja tunteet heräävät.

Pussikaljaelokuva, Nelonen klo 21.00 Finlandia-voittaja Mikko Rimmisen menestysromaanin innoittama draamakomedia kertoo kolmen nuoren miehen ystävyydestä ja kesästä Helsingin Kalliossa.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 1,30€ + Ilta-Sanomien hinta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?