Toni Niemisestä eroava Veera: Ero on monisyinen asia

Julkaistu: , Päivitetty:

Veera Niemisellä on ollut suurten käänteiden syksy. Vajaat kaksi viikkoa sitten Ilta-Sanomat uutisoi, että Veera ja hänen mäkihypyn olympiavoittajamiehensä
Toni Nieminen eroavat kymmenen avioliittovuoden jälkeen.
Erouutinen tuli monelle yllätyksenä, sillä vielä elokuussa, Veera Niemisen Avioliittosimulaattorin ilmestyttyä, pariskunta esitteli Me Naiset -lehdessä maalaisidylliään - juuri remontoimaansa isoa taloaan ja yli kymmenen hevosen talliaan.

Lokakuun puolivälissä
Toni Nieminen kertoi Ilta-Sanomille parin erosta.

- Tämä on Veeran päätös, Toni Nieminen sanoi silloin.

Ilta-Sanomat tapasi Veera Niemisen Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina. Esiintymisvuoroaan odotellut kirjailija naureskeli, ettei ollut tajunnut talviaikaan siirtymistä ja oli joutunut katsomaan aamulla netistä, mitä kello oikein on.

Erosta kysyttäessä Veera Nieminen vakavoitui.

- Siinä on aika paljon kaikkea. En halua kommentoida. Mie en lähde siihen ollenkaan. Se on loputon suo, Veera Nieminen kertoi Ilta-Sanomille.

- Ero on monisyinen asia. Sitä on vaikea millään kahdella lauseella kuitata.

Veera Nieminen
ei ole aiemmin kommentoinut eroa. 8- ja 6-vuotiaiden tyttöjen äiti on jatkanut työntäyteistä arkea kotitallillaan Karhen kylässä lähellä Ylöjärveä.

Eilen elämä heitti eteen taas uuden käänteen. Veera on päässyt ehdolle Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoon. Palkinto jaetaan vuoden parhaalle suomeksi kirjoitetulle esikoisteokselle.

Kun kuulin ehdokkuudesta, reaktioni oli jotakin järkytyksen ja yllätyksen välimaastoa. En ajatellut, että tämän tyyppiset kirjat, joissa on huumoria ja kepeyttä, tavoittelevat tämän tyyppisiä palkintoja.

Puhelun jälkeen hypin ja silittelin käsikarvat sileiksi. Kolmen tunnin kuluttua avasin ystäväni kanssa skumppapullon. Piti hoitaa muutama homma siinä välissä.

Kaikesta huokui, että arki jatkuu niin kuin ennenkin - työtä tekemällä. Veera kertoi, että hän vie hevosille heinät iltayhdeksältä ja aamuruoan jo kuudelta. Kirjoittamiseen löytyy aikaa siinä välillä.

Kyllä arki pyörii niin kaiken muun ehdoilla, että en yritäkään saada kirjoittamista päivärytmin mukaan. Sitten minulla on lapset - äänekkäät lapset. Pitää ottaa yöllä se hiljainen hetki.

- Jotakin on kuitenkin muuttunut. Vaikka Veera Nieminen on edelleen perfektionisti, hän myöntää, ettei enää vaadi itseltään kaikissa asioissa tiettyä tasoa.

- Olen sanonut pullantuoksuinen äiti -osastolle ei. Keskitän hereillä oloaikani tärkeisiin asioihin. En ole sellainen perfektionisti, että auton pitää olla aina siisti ja puhdas. Ja kyllä meillä näyttää joskus kotona, että ei ole siivottu.

Oman tien kulkeminen on Veerallekin iän myötä yhä tärkeämpää.

- Olen tullut koko ajan enemmän ja enemmän oman tien kulkijaksi. Iän kanssa tulee tarve tehdä omia juttuja.

Huom! Päivitetty: Toni Nieminen ei ole muuttanut vielä yhteisestä kodista pois.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt