Katri & tv-tähdet: Raakel Lignell treenaa kuin kilpa-urheilijat!

rac

Julkaistu:

is tv -sarja
Tanssiohjelmassa huimat tuomaripisteet saaneet Raakel Lignell ja Jani Rasimus vierailevat IS TV:n Katri & tv-tähdet -ohjelmassa.
Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa nähtiin sunnuntaina ensimmäiset loistopisteet, kun Raakel Lignell ja hänen tanssinopettajansa Jani Rasimus saivat omasta sambastaan peräti 35 pistettä. Illan parhaaksi pariksi valittu pari oli etukäteen varma, että tanssista ei tule mitään: Janilla oli vaikeuksia koreografian suunnittelussa ja Raakelilla samban sisäistyksessä.

Lopputulos oli niin häikäisevä, että Raakelin itsekritiikki tuntui jopa ylimitoitetulta.

- En ole mielestäni liian itsekriittinen tai vaadi itseltäni liikoja, mutta haluan vain niin paljon oppia tanssimaan, että suhtaudun tähän tosi kunnianhimoisesti, Raakel kertoo IS TV:n Katri & tv-tähdet -ohjelman kuvauksissa.

Raakel kertoo unelmoineensa tällaisesta mahdollisuudesta koko ikänsä. Hän innostui tanssista entisestään, kun hänen aviomiehensä Nicke Lignell osallistui ohjelmaan menestyksekkäästi vuonna 2008.

- Olen salaa aina haaveillut siitä, että saan tanssia. Olen myös aina fanittanut tätä ohjelmaa. Koen, että nyt elän unelmaani, Raakel sanoo.

- Aiemmin en olisi voinut edes kuvitella osallistuvani tähän ohjelmaan. Vasta nyt koin, että minulla on tähän mahdollisuus, toteaa yli 50 kiloa muutamassa vuodessa laihtunut Raakel.

Jo viidettä vuotta ohjelmassa mukana oleva Jani Rasimus kiittää tanssipariaan siitä uhrautumisesta, kunnianhimosta ja treeni-innosta, joka Raakelilla on.

- Kaikki minun oppilaani ovat olleet aina aivan ihania, mutta Raakel on kyllä poikkeuksellisen ahkera. Pakko nostaa hattua. Ihailen hänen venäläistyyppistä sisseyttä ja sitä, miten hän haluaa olla tässä niin hyvä, Jani sanoo.

- Esimerkiksi viime lauantaina Raakelilta tuli teatteriesitykseni jälkeen kello 22 tekstiviesti, että täällä ollaan salilla hiomassa jalkoja kondikseen. En olisi voinut parempaa oppilasta toivoa.

Raakel myöntää, että Jani on joutunut jopa toppuuttelemaan hänen loputonta treeni-intoaan.

- Me treenaamme usein yhdessä noin 6-7 tuntia päivässä, jonka jälkeen saatan treenata vielä kaksi tuntia siihen päälle. Onneksi en vierasta hengästymistä enkä hikeä, ja kunto on nykyään kohdillaan, Raakel kertoo.

- Nämä ovat kyllä fyysisesti tosi pitkiä päiviä. Raakelin treenimäärät ovat täysin verrattavissa jo kilpatanssijoiden treenimääriin, Jani korostaa.

Yli 20 vuotta kilpaillut Jani tietää, millaista kilpaurheilu on: ensimmäiset tanssitreenit alkoivat aikaisin aamulla ja viimeiset loppuivat myöhään illalla. Hän lopetti oman kilpauransa vuonna 2009 tanssittuaan viimeiset pari vuotta SM-tasolla Ansku Bergströmin kanssa.

Tanssiohjelma vaatii lähes yhtä aktiivisen panostuksen, koska parin kanssa aloitetaan kaikki aivan alusta.

- Kuten meidänkin treeneissä on nyt huomattu, niin tanssi ei todellakaan ole aina helppoa ja kivaa, vaan se on kovaa työtä. Treenillä on iso merkitys, ja tärkeintä tietysti on se, kuinka paljon haluaa oikeasti oppia, Jani muistuttaa.

- Raakelin oma kunnianhimo ja innokkuus on kaikkein tärkeintä, ja hänen kanssaan on mahtava tehdä töitä, koska hänen suustaan ei koskaan tule mitään valivalivali-lauseita, Jani hymähtää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt