Ville Haapasalo kuljetti ruumista bussissa Pietarissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Ville Haapasalo kuljetti ruumista bussissa Pietarissa

Ville Haapasalo on tällä hetkellä listattu Venäjän kolmanneksi arvokkaimmaksi kasvoksi.

2.10.2013 20:55

22 vuotta sitten nuo kasvot yrittivät yksinkertaisesti vain säilyä hengissä. Haapasalo lähti 19-vuotiaana silloiseen Neuvostoliittoon teatterikouluun opiskelemaan.

Ensimmäiset vuodet maassa olivat hurjia. Kokemuksista ilmestyi nyt Kauko Röyhkän kirjoittama ja Juha Metson kuvittama kirja. IS TV oli paikalla kirjan julkistamistilaisuudessa keskiviikkona.

Kun Haapasalo lähti, hän ei osannut sanaakaan kieltä eikä tuntenut ketään. Kun häneltä kysyy, uskaltaisiko hän tehdä saman nyt, vastaus tulee empimättä.

- En! En lähtisi, en missään nimessä. Mutta toisaalta, olin silloin 19, ihan hirveästi en miettinyt, onko tämä turvallista tai järkevää.

Kirjassa kerrotaan muun muassa, kuinka Haapasalo ajautui kuljettamaan ruumiita rahapulassa.

"Yhtenä päivänä teatterikoulussa meidän puheopettajamme tuli luokkaan ja sanoi, että tuossa on pojat vähän rahaa, pitäisi käydä hautaamassa yksi kaveri. Kuka se on, kysyimme. Ei mitään tietoa, se oli tullut teatterikoulun pääsykokeisiin, kukaan ei ollut ehtinyt nähdä sen passia ja yhtäkkiä se oli hypännyt 14. kerroksesta alas."

Haapasalo selittää, ettei heillä ollut mitään tietoa kuolleen vanhemmista ja edes nimestä, mutta mies pitäisi haudata.

"Opettaja antoi meille mukaan kolme pulloa vodkaa ja rahaa. Me mentiin ruumishuoneelle ja kerättiin sen kaverin kappaleet ruumissäkkiin. Siinä pihalla oli ruumisauto, mutta meidän rahat ei riittäneet siihen, joten me vietiin se bussilla krematorioon. Koko Pietarin läpi. Se oli hämmentävää."

Katso videolta, mikä Haapasalolle oli rankinta opiskeluvuosissa, ja mikä sai jatkamaan hurjista sattumuksista huolimatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?