Ron Howard haluaisi tehdä elokuvan Mika Häkkisestä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ron Howard haluaisi tehdä elokuvan Mika Häkkisestä

Yksinäinen Katsastaja tietää, että suomalaiset formulasankarit halutaan valkokankaalle.

Ron Howard on arvostettu ohjaaja ja näyttelijä.­

1.10.2013 9:21

Ohjaaja JP Siili teki dokumenttielokuvan Teemu Selänteestä. Sel8nne on vetänyt katsomoihin jo yli 22000 ihmistä. Kiekkolegendan elämä siis kiinnostaa. Nyt on alkanut mielenkiinto herätä myös formulakuski Kimi Räikköstä kohtaan. Katsastaja kuuli, että peräti kolme suomalaista elokuvantekijää on ottanut yhteyttä SF Filmiin ja ehdotellut dokumenttielokuvan tekoa Räikkösestä.

Samainen leffayhtiö on hoitanut Selänteen dokumentin lisäksi aiemmin myös tarinat Vesa-Matti Loirista ja Jari Litmasesta. Suomalaiset elokuvantekijät ovat kiinnostuneita myös kaksinkertaisesta F1-maailmanmestarista Mika Häkkisestä, sillä hänen tarinaansa liittyy todellista dramatiikkaa. Australian onnettomuus ei unohdu ja Mika on itse kertonut toipumisen kuolemanporteilta olleen raskas.

Jo Oscar-palkittu Ron Howard kertoi katsastajalle Rush-elokuvan tilaisuudessa, että Häkkisen tarina kiinnostaa. Hän sanoi IS:n haastattelussa aiemmin, että Häkkisen ja hänen kilpakumppaninsa Michael Schumacherin yhteinen F1-taisto olisi tarinan arvoinen.

Jos ja kun Räikkösen tai Häkkisen tarinat valkokankaalle saadaan, ne saavat varmasti vähintään Sel8nteen verran katsojia.

Mikan tarina kiinnostaa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?