Viihde

Johanna Tukiaiselle taas ehdotonta vankeutta

Julkaistu:

Ehdoton tuomio
Tukiainen pahoinpiteli rajusti ex-miestään Arto Länsmania.
Viihdehahmo ja itseoppinut glamourtaiteilija Johanna Tukiainen tuomittiin jo toisen kerran ehdottomaan vankeuteen väkivaltarikoksista.

Tukiaisen yhteenotot silloisen miehensä Arto Länsmanin ja poliisin kanssa johtivat 45 päivän vankeusrangaistukseen kahdesta pahoinpitelystä ja haitanteosta virkamiehelle.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan rangaistusta ei voitu enää langettaa ehdollisena, yhdyskuntapalveluna tai valvontarangaistuksena, koska Tukiaisella on jo taustallaan useita tuomioita pahoinpitelyistä ja muista rikoksista.

Aiempien rötöstuomioiden joukossa on myös yksi 60 päivän ehdotonkin vankeusrangaistus. Hän ei ole vielä joutunut suorittamaan sitä vankilaan, sillä hän on valittanut tuomiosta ja valituksen käsittely on kesken.

Uusikaan tuomio ei ole heti lainvoimainen, vaan Tukiainen voi valittaa siitäkin.

Jos valitukset eivät menesty, vankeusaikaa on nyt kertynyt jo 105 päivää eli noin kolme ja puoli kuukautta.

Nyt langetettu tuomio liittyy useisiin välikohtauksiin, jotka tapahtuivat vuosina 2010–2011.

Väkivaltaisia välikohtauksia


Lokakuussa 2010 Tukiainen heittäytyi maahan, rimpuili ja riuhtoi itseään irti, kun poliisimies yritti viedä hänet putkaan Helsingin Töölön säilytyssuojaan. Tämä katsottiin haitanteoksi virkamiehelle.

Maaliskuussa 2011 Tukiainen löi Länsmania helsinkiläisessä ravintolassa samppanjalasilla takaraivoon, johon tuli verta vuotava haava. Välikohtaus tapahtui viikko häiden jälkeen. Tuomio tuli pahoinpitelystä.

Joulukuussa 2011 Tukiainen meni Länsmanin hotellihuoneeseen Tampereella ja löi tätä viinilasilla päähän, johon tuli noin kolmen sentin pituinen haava. Tämäkin teko tuomittiin pahoinpitelynä.

Käräjäoikeus sen sijaan hylkäsi syytteet, jotka liittyivät tapahtumiin Tukiaisen asunnolla Helsingissä maaliskuussa 2011. Syytteessä toistensa pahoinpitelyistä olivat sekä Länsman että Tukiainen, mutta näyttö jäi epäselväksi, vaikka käräjäoikeuden mukaan mitä ilmeisimmin jonkinlainen väkivaltatilanne oli ollut.

Silminnäkijöitä ei ollut, eikä Tukiaisen sisaren Julia Tukiaisen todistus kaulalla olleista vammoista riittänyt näytöksi Länsmania vastaan.

Tukiaisella on lisäksi tilillään 60 päivän ehdoton tuomio pahoinpitelystä, joka tuli kaksi vuotta sitten juhannuksena tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Pahoinpitely tapahtui Vihdissä 25.6.2011. Tukiainen oli lyönyt miestä kuohuviinipullolla päähän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt