Viihde

Tervetuloa takaisin, Jonna! IS arvioi Jonna Tervomaan uuden levyn

Julkaistu:

Levyarvio
Eläköön! Huutomerkki sopii Jonna Tervomaan paluulevyn nimen perään, sillä levyä on saatu odottaa kuusi vuotta.
Jonna Tervomaa on ollut edelläkävijä suomenkielisen rockin naistekijöiden joukossa. Häntä ennen tunnettiin lähinnä vain Maarit Hurmerinta ja Liisa Akimoff.  Maija Vilkkumaan kanssa 1990-luvun lopulla tietä raivanneen Tervomaan jälkeen on ollut muun muassa PMMP:n, Chisun, Jipun, Anna Puun ja Jenni Vartiaisen helpompi astua huipulle – ja tehdä ihan muuta kuin liukuhihnaiskelmää.
 
Tervomaa on kypsytellyt taukonsa aikana komean levyn. Kaikki on harkittua ja toimivaa. Sävellykset ja sanoitukset ovat aikuisen tekemiä, mutta energisiä: näin levollisesta, mutta kiihkeästä tunnelmasta on yleensä saanut nauttia ruotsalaisen Eva Dahlgrenin levyillä, monien suomalaisten laulajien kappaleissa hapuillaan ja harhaillaan.
 
Tervomaa ei etsi eikä ihmettele, hän löytää paikkansa oman elämänsä sarjakuvasankarina (kappaleessa Ihme), menee tulta päin (Tulta päin) ja luottaa siihen, lopulta aina kaikki järjestyy (Lopulta aina).
 
Nimikappale Eläköön on levyn täysosuma. Se kiteyttää koko tunnelman: ”Yritän olla täysipäinen aikuinen.”
 
Levy on omistettu toveruudelle. Kiitoksista ja tekijälistasta voi hakea Tervomaan tovereita, jotka ovat hänelle inspiraation lähteitä. Mukana ovat muun muassa levyllä kitaraa soittava ja säveltämiseen osallistunut Tervomaan puoliso, Melrose-legenda Tokela ja levyn erinomaisesti tuottanut ja useimmat sen kappaleet säveltänyt Eppu Kosonen.
 
Huomion jakaminen ei vie kuitenkaan Tervomaan ansioita. Hänen kauniin käheä, vahvasti läsnä oleva laulunsa on levyllä kaiken muun perusta.
 
Jonna Tervomaa: Eläköön!
Neljä tähteä ****

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt