Petri Nygård on kompastunut ja jäänyt kiinni Virpiin - Viihde - Ilta-Sanomat

Petri Nygård on kompastunut ja jäänyt kiinni Virpiin

Jos Petri Nygård ei olisi kokopäiväinen muusikko, hän voisi olla aamut miesten kanssa saunassa ja iltapäivät sukkuloida petipuuhissa naisten kanssa.

En seurustele, minulla ei ole siihen aikaa. Takana on pari pitkää suhdetta. Haluan tehdä asiat heti, enkä kestäisi tilannetta, että kotoa tulisi soitto, enkä voisi olla paikalla, Petri Nyqård kertoo.­

11.9.2013 6:00 | Päivitetty 11.9.2013 9:01

Tamperelainen Petri Nygård, 39, on niin sanottua hottia kamaa. Hän suoltaa musiikkitaivaalle uusia kansan suussa soivia kappaleita nopeaan tahtiin. Uusin on sinkku, jossa ovat kappaleet Lähekkö panee? ja Trollaa.

Rämäpäätä muusikkoa käydään katsomassa paljon keikoilla ja festivaaleilla. Siellä on lavalla muun muassa jättikokoinen naisten sukupuolielin, jonka Petri on ristinyt Virpiksi.

- Nimi tulee siitä, että ystäväni oli kerran jatkoilla. Kysyin, ketä siellä oli. Hän vastasi, että virpejä ja pirkkoja, Petri nauraa.

- Virpi on uskomaton kumilaite, olen kompastunut siihen monta kertaa ja jäänyt siihen kiinni lavalla, hän rähättää.

Keikoilla ovat tuttuja näkyjä myös vähäpukeiset taustatanssijat. Nyt ne on korvattu varta vasten tehdyillä jättikokoisilla naisnukeilla. Petri antoi IS:lle pari kuvaa noista uusista taustatanssijoista.

Nygård on kaiken julkisuuskuvan takana älykäs tapaus. Hänen missionsa on yksinkertainen.

- Haluan saada ihmiset vapautumaan ja miettimään elämäänsä. Provosoin, jotta jotain tapahtuisi. On sääli, että jotkut muistavat vain pelkkä v- ja p-sanat, eivätkä kuuntele koko kappaletta.

Nygårdilla on kova naistenmiehen maine. Se pitää paikkansa.

- Kyllä tällä alalla on sen takia, että saa ryypätä ja n-a. Siitä ei pääse yli.

- En seurustele, minulla ei ole siihen aikaa. Takana on pari pitkää suhdetta. Haluan tehdä asiat heti, enkä kestäisi tilannetta, että kotoa tulisi soitto, enkä voisi olla paikalla.

Vähäpukeiset taustatanssijat ovat nykyään tätä mallia. Ne on tehty varta vasten lavarekvisiitaksi.­

Sänkykutsuja naisilta sen sijaan satelee. Myös miehet pyytävät häntä saunomaan kanssaan ja juomaan olutta.

- Jos en olisi kokopäiväinen laulaja, voisin olla aamut miesten kanssa saunomassa ja sopia eri treffejä naisten kanssa hotelleihin illaksi, hän naureskelee.

- Mutta ketä nyt oikeasti kiinnostaisi saunaseurani? Mitä minä puhuisin näiden tuntemattomien miesten kanssa?

Seuraavaksi Nygård keskittyy levyntekoon ja keikkailuun. Aikataulu on kireä. Se merkitsee muun muassa sitä, ettei hän pysty kasvattamaan rakastamaansa chiliä kotonaan.

- Chili on hieno aine. Minulla on omat chilikastikkeetkin ja Chicosissa myydään pokkaburgeria, jonka syötyään saa oman t-paidan mukaansa. Se on tarpeeksi mieto, jotta lapsetkin voivat syödä sitä, Nygård kertoo.

- Syönnin jälkeen kannattaa juoda lasillinen maitoa tai ottaa jogurttia poltteen eliminoimiseen, hän evästää.

Petri Nygårdin nimmari IS:n lukijoille.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?