Jaakko Selin tapasi malesialaisen Michael Jacksonin - Viihde - Ilta-Sanomat

Jaakko Selin tapasi malesialaisen Michael Jacksonin

Tv:stä tunnettu maailmanmatkaaja ja muotiammattilainen Jaakko Selin kertoo omasta elämästään ja matkakokemuksistaan.

Jaakko Selin kertoo matkailukokemuksistaan kolmella eri vuosikymmenellä pakinoista koostamassaan kirjassa Jaakon matkassa.­

10.9.2013 19:26 | Päivitetty 10.9.2013 19:27

Hän koosti Matkaopas-lehdessä ilmestyneistä kolumneistaan kirjan Jaakon matkassa (Sanoma Magazines Finland). Päiväkirjamaisessa teoksessa on mukana tuttavuuksia, tukalia tilanteita ja sietämätöntä sähläystä, mutta myös taivaallista lepoa.

- Laitoin Matkaoppaassa julkaistut pakinat lattialle aikajärjestykseen ja huomasin, että tämähän on tarina minusta: epävirallinen elämäkerta numero yksi. Kirjoitin kaikki jutut uudelleen ja yhdistin ne kokonaisuudeksi. Kotialbumikuvia ruskeista pahvilaatikoista kaivellessani tirautin kyyneleen jos toisenkin: edessäni olivat yhtäkkiä kaikki elämästäni kadonneet asiat, ihmiset ja tapahtumat, Jaakko Selin kertoo.

Jaakon matkassa -kirjassa on 24 matkatarinaa kolmen vuosikymmenen ajalta. Kuvitus on Jaakon kotialbumista.

- Elämäni liikuttavimpia hetkiä oli, kun löysimme aidon Indonesian ja Rudyn, joka osasi puhua perhosten kieltä. Maltan reissukin oli ikimuistoinen: kohtasin naisen, joka oli halvaantunut joitakin vuosia aiemmin lomamatkalla Maltalla ja palasi nyt onnettomuuspaikalle. Kemin lumilinnassa ajauduin irlantilaisparin häihin todistajaksi ja törmäsin malesialaiseen Michael Jacksoniin, hän kertoo.

Vuoden matkailuhenkilöksi tänä vuonna valittu Jaakko Selin palasi juuri Filippiineiltä. Seuraavaksi hän suunnittelee lähtevänsä puhdistautumaan Välimerelle.

- Josko löytäisin tönön joltakin kaukaiselta saarelta, kaukana turisteista ja kaikista mukavuuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?