David B teki sarjakuvan Yhdysvaltain ja Lähi-idän suhteista - Viihde - Ilta-Sanomat

David B teki sarjakuvan Yhdysvaltain ja Lähi-idän suhteista

David B:n uusin sarjakuva on ajankohtaisista ajankohtaisin, sillä hän on tehnyt albumin Yhdysvaltain ja Lähi-idän suhteista.

David B vierailee Suomessa nyt jo neljännen kerran – nyt ensimmäistä kertaa oman kirjansa vuoksi.­

7.9.2013 11:20

- Tärkeintä on olla säännöllinen, sanoo uuden ranskalaisen sarjakuvan suurnimi David B eli Pierre-Francois Beauchard (s. 1959), jonka 320-sivuinen sarjakuvaromaani Epileptikko ilmestyi juuri WSOY:n kustantamana. Ympäri maailmaa palkintoja ja mainetta kerännyt kirja kertoo tekijän lapsuudesta, jota leimaa isoveljen epilepsia leimaa. Tuo teos valmistui jo 2003, mutta David B matkustaa yhä uusien laitosten myötä ympäri maailmaa.

- Piirtäminen on käytännön laji kuten urheilukin. Sitä on harjoitettava joka päivä, jotta liikeradat säilyisivät.

Muuten David B vertaa sarjakuvan tekemistä rakentamiseen.

- Jos puitteet suunnittelee hyvin, niin loppu sujuu nopeasti. Sarjakuvassa on niin paljon kyse kompositiosta.

Pienen pojan isän päivä rakentuu perhe-elämän ulkopuolella aamupiirtämisen, iltapäiväluonnostelujen, toisille piirtäjille tehtävien käsikirjoitusten, kustantajatapaamisten sekä iltapiirtämisen ympärille.

- Keskipäivän siestan merkitystä ei pidä myöskään vähätellä.

David B oli perustamassa ranskalaisen sarjakuvan merkkikustantamo L’Associationia, jonka kautta moni suomalainenkin huippunimi on lähtenyt Gallian valloitukselle.

- Olen työskennellyt monille kustantamoille kuten muutkin L’Associationin tekijät. Sieltä saamillamme tuloilla pystyimme sitten julkaisemaan omassa kustantamossa, mitä halusimme

David B:n uusin sarjakuva on ajankohtaisista ajankohtaisin, sillä hän on tehnyt albumin Yhdysvaltain ja Lähi-idän suhteista.

- Kirja Parhaat viholliset kertoo Yhdysvaltain Lähi-idän suhteista 1783–1953. Sen käsikirjoittaja on nykyislamin tuntija Jean-Pierre Filiu, joka on toiminut nykyisen Syyrian kriisin yhteydessä mm. presidentti Francois Hollandin neuvontajana. Kirjan toinen osa ilmestyy ensi vuonna ja kolmas, nykyajasta kertova albumi sitten 2015.

Tuon teossarjan lisäksi David B on tekemässä parhaillaan mm. sarjakuvakirjaa yhdestä Tuhannen ja yhden yön kertomuksesta, joka valottaa osaltaan idän uskontojen historiaa.

- Mutta kaikkea ehtii, jos vain on säännöllinen, nauraa David B.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?