Baba Lybeck: Minut valittiin aina tokavikana pesisjoukkueeseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Baba Lybeck: Minut valittiin aina tokavikana pesisjoukkueeseen

Baba Lybeck tunnetaan intohimoisena liikkujana. Teräsmieskisaan valmistautuva Lybeck kannustaa muitakin nousemaan ylös sohvan pohjalta.

Baba Lybeck valmistautuu Teräsmieskisaan­

29.8.2013 14:12

Hiekka pölisee urheilukentällä. Suomenlinnan kivimuurit huokuvat loppukesän lämpöä. Merituuli ei vilvoita. Hiki kirvelee silmissä. Personal trainer Johanna Tokolan ääni kaikuu korvissa: lantio ylös, muista kädet, kuopaiskaa jalalla! Olemme Baba Lybeckin kanssa ihmettelemässä juoksun saloja.

Baba Lybeck, jos kuka, tietää juoksusta paljon, ja monesta muustakin liikunnan lajista.

- En ollut nuorena mikään urheilija. Minut valittiin aina tokavikana pesisjoukkueeseen, Baba nauraa.

Teini-iässä sitten innostuin, silloin löysin juoksemisen. Harrastin pikajuoksua. Kiireisiä työvuosia ehti kuitenkin kulua 15, silloin tein vain satunnaisia lenkkejä.

Se aika on nyt takana. Nyt Baballa on jo 11 maratonia vyöllä. Ja lisää tulee. Parin kuukauden päästä Baba osallistuu täyspitkään triathloniin. Siinä uidaan 3,8 kilometriä, pyöräillään 180 kilometriä ja kirsikkana kakussa juostaan täyspitkä maraton.

- Olen aina ollut projekti-ihminen. Ryhdyin miettimään josko pystyisin treenaamaan itseni triathlonin vaativaan kuntoon. Ja pystyykö 46-vuotias kehoni siihen.

Kun Tanssii tähtien kanssa -ohjelma oli sambattu läpi, Baba aloitti valmistautumisen joulukuussa 2012. Nykyisin hän liikkuu päivittäin.

- Minun on päästävä liikkeelle. Tulen muuten kiukkuiseksi. Olen kuin persuuksiin ammuttu karhu, Baba virnistää.

Liikuntaharrastuksen aloittajille Baballa on hyviä neuvoja.

- Liikunnan itsensä tulisi olla palkitsevaa. Ei voi ajatella niin, että se on vain pakkopullaa, jonka jälkeen saa sitten syödä suklaata.

Juoksu ei ole ainoa autuaaksi tekevä asia. Baba kehottaa kaikkia löytämään oman lajinsa.

- Pitää vain päästä omien mielenesteiden yli. Moni ihminen on taitava tietämättään, hän kannustaa.

Olitko hyvä koulun liikunnassa? Vai vihasitko pakkoliikuntaa - ainaista hiihtoa, uintia tai pesistä? Kärsitkö siitä, että jouduit jäämään viimeisinä valittujen joukkoon?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?