Phil Collinsin Lily-tytär: "Isän nimi ei ole taakka" - Viihde - Ilta-Sanomat

Phil Collinsin Lily-tytär: "Isän nimi ei ole taakka"

Muusikko Phil Collinsin Lily-tytär esittää pääosaa uudessa Varjojenkaupungit: Luukaupunki -elokuvassa. IS tapasi elokuvan nuoret tähdet Oslossa.

30.8.2013 8:46

Vaikka Lily Collins on vasta 24-vuotias, on hän ehtinyt tehdä jo paljon. Ensimmäisen kerran hän esiintyi elokuvassa kaksivuotiaana, mutta ei tosin muista siitä mitään. Vain muutama vuosi myöhemmin hän oli jo musiikkiteatterin produktiossa mukana ja tiesi tuolloin, että hän haluaa näyttelijäksi.

Lilylla on ollut aina musiikki ja esiintyminen veressä, sillä hänen isänsä on muusikko Phil Collins ja Lily on Philin toisesta avioliitosta syntynyt tytär. Lily kuitenkin haluaa napakasti painottaa, ettei hänen isällään ole ollut osuutta tyttärensä menestykseen.

- En usko siihen, että jos joku muusikko soittaa elokuvatuottajalle, niin se auttaisi minua urallani eteenpäin. En halua mennä sellaiseen projektiin, johon isäni on jotenkin sekaantunut omilla soitoillaan. Haluan edetä urallani kuten muut aloittelevat näyttelijät, Lily painottaa.

Lilyn vieressä istuu hänen vastanäyttelijänsä Jamie Campbell Bower, jonka kanssa Lily täyttää valkokankaan perjantaina ensi-iltaan tulevassa ja Harald Zwartin ohjaamassa Varjojen kaupungit: Luukaupunki -elokuvassa. Kirjailijanimellä Cassandra Clare nuortenromaanisarjan (Otava) ensimmäisen osan filmatisointi esittelee nuoren Claryn (Lily Collins), joka törmää Varjometsästäjiin ja ne johdattavat hänet demonien, vampyyrien ja haltijoiden maailmaan.

Aikoinaan vuoden verran mallintöitä tehnyt ja catwalkilta filmikameran eteen keksitty ja muun muassa Sweeney Todd ja Harry Potter –elokuvista tuttu Jamie Campbell Bower naurahtaa, että tarinassa oli todella paljon actionkohtauksia.

- Treenasin niin taistelulajeja kuin kehoani ennen filmauksia yli neljän kuukauden ajan. Lily selvisi kolmella kuukaudella. Oikeasti action oli paljon rankempaa kuin olimme kumpikaan ajatelleen, hän myöntää.

Minun on pakko kysyä, uskovatko nämä nuoret demoneihin?

- Uskon, että kaikilla ihmisillä on jonkinlaisia demoneita, mutta niiden ei tarvitse olla fyysisessä muodossa. Demoneita voi olla monenlaisia, Campbell Bower sanoo.

Lily Collins puolestaan kuvailee demonia seuraavanlaisesti:

Maailmassa löytyy ihmisiä, jotka ilmestyessään paikalle imevät kaiken elämän muista. Tuollaisten ihmisen seurassa ei ole hyvä olla ja heidät tulee vain sivuuttaa.

Entä tuleeko tarinallenne jatkoa?

- Ryhdymme runsaan kahden viikon kuluttua filmaamaan kakkososaa, Tuhkakaupunki, josta olemme erittäin innoissamme, he nauravat.

Lue koko juttu päivän lehdestä!

Varjojen kaupungit: Luukaupunki Suomen ensi-illassa 30. elokuuta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?