Katri Helena avasi muistikirjansa Radio Suomelle - Viihde - Ilta-Sanomat

Katri Helena avasi muistikirjansa Radio Suomelle

Kansansuosikki Katri Helena luki Radio Suomen viiden tunnin erikoislähetyksessä ensimmäistä kertaa muistikirjaansa kirjoitettuja viestejä, jotka hän uskoo saaneensa kuolleilta läheisiltään.

24.8.2013 5:45

Katri Helena halusi avata muistikirjansa iloksi, tueksi ja lohdutukseksi ihmisille. Surullisten kokemustensa viisastamana hän vakuutti Kirsi Väänäsen haastattelussa, että aina kun vastoinkäymiset on käyty läpi ja ymmärretty, tulee ilo.   Myrskyn myllertäessä kielteisistä ajatuksista täytyy päästä eroon. 

Katri myrskyää kielteiset tunteensa läheisille, niille oikeille ihmisille, jotka uskaltavat sanoa suoraan: jos jauhat kielteisiä ajatuksia et selviä koskaan.

- Jos katkeruus jää päälle, ei voi koskaan tuntea enää oikeaa iloa.

Katri kertoi kuinka hänellä ahdistus tuntuu palleassa. Silloin hän pysähtyy miettimään, mistä tämä asia johtuu.

- Usein fyysinen toiminta auttaa, sillä se vie aikaa. Samalla alitajunta kuluu. Olen hiihtänyt tai kävellyt luonnossa, laulanut ja rukoillut. Se on auttanut ja samalla kunto kohenee.

Kun Katri on tuntenut itsensä yksinäiseksi, hän on rukoillut, vaikkei pidä itseään vanhalla tavalla uskovaisena.

- Isä meidän on minulla ihan riekaleina. Mietin mitä ne sanat oikeasti tarkoittavat. Muistan kuinka ensi kertaa pääsin sen loppuun ajattelematta mitään muuta. Silloin mieli sai levätä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?