Illalla televisiossa: Intiassa muhii kilokatastrofi - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Intiassa muhii kilokatastrofi

Noin 50 miljoonaa intialaista sairastaa diabetesta, mutta silti taudin vaaroja ei tunneta.

BBC:n toimittaja Anita Rani yrittää selvittää, mistä Intian lasten ylipaino-ongelma johtuu.­

15.8.2013 7:24 | Päivitetty 15.8.2013 15:25

Ulkolinja: Intian ylipainoiset lapset, TV1 klo 22.00 Eipä tulisi heti ensimmäiseksi mieleen, että Intiassa lihavuudesta on tullut uusi kansantauti. Näin se kuitenkin on, kertoo BBC:n tuottama dokumentti Intian ylipainoiset lapset (India’s Supersize Kids, 2013).

Syy lihomiseen on sama kuin länsimaissakin: pikaruoka on korvannut terveellisen kotiruoan, liikunnan ja fyysisen työn tilalle ovat tulleet työ konttorissa ja tietokonepelit. Lihavuutta pidetään jopa merkkinä vauraudesta, eikä sen vaaroja tiedosteta. Ei siitäkään huolimatta, että noin 50 miljoonaa intialaista sairastaa diabetesta.

Intialaisjuuret omaava brittitoimittaja Anita Rani matkustaa Mumbaihin tapaamaan 13-vuotiasta Kalebia. Poika painaa 109 kiloa ja lihoo viisi kiloa kuukaudessa.

Henkien saari, Fem klo 18.30 Norjasta, tuosta tv-sarjojen uudesta kultamaasta, putkahtaa uusi, nuorille tarkoitettu kauhusarja. Steffen, 13, muuttaa isänsä kanssa saarelle, jolla väitetään kummittelevan. Poika tuntuukin saavan heti alkuun omituisia ystäviä.

Voi veljet, missä lienet? TV5 klo 21.00 Coenin veljesten mainio veijarikomedia pakenevasta vankikolmikosta (George Clooney, John Turturro ja Tim Blake Nelson), joka joutuu mitä ihmeellisimpiin tilanteisiin pakomatkallaan.

Source Code – Lähdekoodi, TV2 klo 22.05 Jake Gyllenhaal näyttelee tieteisjännärissä sotilasta, joka joutuu tieteellisessä kokeessa selvittämään yhä uudelleen iskua junassa.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa.

Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 1,30€ + Ilta-Sanomien hinta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?