Kaisa Liski ei ole enää Suomen ainoa kiinteistökuningatar - Viihde - Ilta-Sanomat

Kaisa Liski ei ole enää Suomen ainoa kiinteistökuningatar

Kaisa Liski ja Mira Kasslin löivät kauniit päänsä yhteen - työelämässä. Heille rakennetaan myös yhteinen tv-ohjelma.

Kiinteistö-Kaisa ja Mira Kasslin­

29.7.2013 12:35

Suomen virallinen kiinteistökuningatar Kaisa Liski saa vierelleen toisen sisaruskuningattaren.

Diilin voittaja ja olympiapyöräilijänä tunnettu kiinteistönvälittäjä ja entinen yrittäjä Mira Kasslin siirtyy Arvoasunnot LKV:n myyntijohtajaksi elokuun alussa. Johtoryhmän jäsen avaa myös pari uutta liikettä Helsinkiin ja Tapiolaan.

- Olemme tapailleet silloin tällöin ja olemme aina tunteneet samanhenkisyyttä. Meillä on samanlaiset tavoitteet, Arvoasuntojen liiketoimintajohtaja Liski puntaroi.

- Ajattelin heti Mirasta, että se on niin ihana. Ihan samanlainen kuin minä, mutta nuorempi painos. Mirassa on oikeamielisyyttä. Sitten päätin kosia Miraa. En lähettänyt kukkia ja suklaata, Liski virnuilee.

Yhteistyötä juhlistettiin juhannuksen alla, tosin ei juomalla. Hymyt niittasivat puoli miljoonaa maksaneen brändinkohotuksen.

- Olisi otettu skumppaa, mutta se oli toimistolta juuri loppunut, Liski kihittää.

Asuntobisnes on muuttunut rajusti viime vuosina, kun maailma ei ole entisensä.

- Ei asuntoja enää myydä sunnuntaisin lymyilemällä nurkissa, Kasslin summaa.

Kaksikko nähdään tulevaisuudessa myös televisiossa. Kaisalla on Livillä oma nimikko-ohjelma Kaisa ja puoli valtakuntaa ja Mira Kasslin on ollut viimeksi Avalla Kotia kohti -ohjelmassa. Hän voitti myös Diilin pari vuotta takaperin.

Molempia naisia sekä ihaillaan että vihataan. He ovat suorasanaisia ja dynaamisia persoonia, ei mitään takapenkin hissukoita hilmoja.

- Suunnitelmissa on tehdä televisioon jotakin yhdessä. Saa nähdä, minkälaista siitä tulee. Katsotaan, miten Teuvon käy, Liski viittaa ohjelmassaan mukana olevaan Teuvo Lomaniin.

Molemmat ovat persoonia isolla P:llä. Kasslinin mielestä Suomi tarvitsee juuri tällaisia vahvoja naisia ja miehiä.

- Olemme molemmat suoria. Joku pelkää sellaista, mutta me emme pelkää keskustella.

Julkisuus on ollut molempien seuralainen jo pitkän aikaa.

- Toivon, että tähän liittoon kenelläkään ei olisi enää mitään lisättävää. Toivon, että ihmiset taputtavat ja onnittelevat, Liski sanailee.

Molemmilla on arkielämässään takanaan omat tragediansa. Liski, 45, on nyt onnellisesti naimisissa ja kahden aikuisen lapsen lisäksi hän on pienen Manu-pojan äiti. Hänellä on taustallaan kuitenkin taloudellisesti rankat ajat, ulosottovelkoja ja miesystävä, joka oli väkivaltainen.

Kasslin, 35, voitti Diilin, mutta jo neljän kuukauden jälkeen työt loppuivat kuin seinään. Kilpailija syytti häntä myös kilpailurikkomuksesta, mutta veti haasteen pois. Oma surunsa oli, kun hänen isänsä kuoli viime kesänä.

- Mitä jää jäljelle, se merkitsee. Viime vuodet ynnäsin plussia ja miinuksia, ja sitä nouseeko vai alkaako hummaamaan. Elämä ei ole ollut pelkkiä perusjuttuja, mutta nyt kaikki hymyilee, Kasslin sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?