Illalla televisiossa: Tätä et tiennyt RoboCop 3 -näyttelijästä! - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla televisiossa: Tätä et tiennyt RoboCop 3 -näyttelijästä!

Näyttelijä Robert John Burkella on toinenkin ammatti.

Robert John Burke siirtyi RoboCopin rooliin Peter Wellerin tilalle.­

18.7.2013 7:46 | Päivitetty 18.7.2013 15:26

RoboCop 3, Nelonen klo 22.00 Robert John Burke nousi suuren yleisön tietoisuuteen RoboCop 3 -elokuvan pääosasta, jossa hän korvasi Peter Wellerin. Näyttelijän juuret ovat kuitenkin syvällä New Yorkissa, ja hän kuului mm. Hollywoodin valta-asemaa vastustavaan taiteilijayhteisöön. Burke, 53, on joutunut nöyrtymään myöhemminkin, hän kuului mm. suositun Gossip Girl -sarjan vakiokaartiin. Itse hän on naureskellen kertonut syyksi asuntolainan ja lasten ruokkimisen.

Vapaa-ajallaan Burke ei lepäile laakereillaan. Mies hankki palomiehen koulutuksen sen jälkeen, kun hänen ystävänsä ja poikansa kummisetä, newyorkilainen palomies, menehtyi syyskuun terrori-iskussa. Myös Burke työskenteli vapaaehtoisena raivaajana kaksoistornien romahtamispaikalla, Ground Zeroksi nimetyllä paikalla New Yorkissa.

Burke esiintyi myös Kohde-sarjassa, mutta tuon kauden jaksoja ei ole vielä nähty Suomen televisiossa.

RoboCop 3 -leffa ei ollut edeltäjiensä kaltainen menestys. Burke joutui näyttelemään ”haarniskassa”, joka oli tehty hänen edeltäjäänsä Welleriä varten, ja koska Weller oli lyhyempi, Burkelle roolin esittäminen oli välillä kirjaimellisesti yhtä tuskaa.

Suomen surkein kuski, MTV3 klo 20.00 Uusintakierros päättyy tänään Suomen surkeimman kuskin paljastamiseen. Kuka voittaa kyseenalaisen kunnian?

Ulkolinja: Arabikevään unohdetut naiset, TV1 klo 22.05 Dokumentti näyttää, kuinka arabimaailman naiset kamppailevat yhä oikeudesta ruumiilliseen koskemattomuuteen.

Yle Live: Cheek, TV2 klo 22.55 Yle esittää tuoreen, Ruisrockissa kuvatun konserttitaltioinnin suositulta räppäriltä. Mukana myös artistin haastattelu.

Tykkää Tv-lehden Facebook-sivusta ja näet parhaat tv:n katseluvinkit myös Facebookissa. Uusi Ilta-Sanomat Tv-lehti ilmestyy keskiviikkoisin. Se myydään yhdessä Ilta-Sanomien kanssa hintaan 1,30€ + Ilta-Sanomien hinta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?