KSML: Näin Matti Nykänen kuvailee neljää ex-vaimoaan: "Meinasi tuhota elämäni" - Viihde - Ilta-Sanomat

KSML: Näin Matti Nykänen kuvailee neljää ex-vaimoaan: "Meinasi tuhota elämäni"

Koko kansan Matti, mäkihyppääjälegenda, laulaja Matti Nykänen täyttää keskiviikkona 50 vuotta.

Matti ensimmäisen vaimonsa Tiinan kanssa vuonna 1988.­

16.7.2013 14:09

Helmikuussa 1982 hyppytornissa Oslon suurmäessä istui vakavailmeinen, siloposkinen nuorukainen. Jännittynyt yleisö seurasi, kun hän irrottautui telineestä, laski alas, ponnisti ja liiti pidemmälle kuin kukaan muu. Tuon MM-voiton jälkeen 19-vuotiaan jyväskyläläisen Matti Nykäsen elämä muuttui peruuttamattomasti.

Huomenna, keskiviikkona 50 vuotta täyttävän Nykäsen tarina on suomalaisen huippu-urheilun hienoimpia. Ristiriitaisen Nykäsen hahmosta tekee se, että samaan aikaan hänen yksityiselämänsä tarinat eivät ole olleet niin loistokkaita.

Nykänen on ollut elämässään viidesti naimisissa neljän eri naisen kanssa. Ensimmäistä kertaa hän meni naimisiin Tiina Hassisen kanssa.

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen ja Pia Hynnisen häät Jyväskylän kaupungin kirkossa 3. kesäkuuta 1989.­

Avioliitto, josta syntyi yksi lapsi, kesti vuodesta 1986 vuoteen 1988. Toisen kerran Matti avioitui 1990 Pia Hynnisen kanssa ja sai tämän kanssa tyttären.

Matti ja Sari Paanala vuonna 1998.­

Ero tuli vuonna 1991. 1996 Matti avioitui kolmannen kerran Sari Paanalan kanssa. Liitto kesti kaksi vuotta. Vuodet 2001-2003 kuuluivat Mervi Tapolalle. Pari avioitui uudestaan vuonna 2004. Avioliitto loppui 2010.

  Nykänen kommentoi ex-vaimojaan Keskisuomalaiselle. Hän arvostaa sitä, ettei ensimmäinen vaimoistaan, Tiina, ole antanut yhtään haastattelua heistä minnekään avioliittonsa jälkeä.

- Hän ei ole tehnyt minulle mitään sellaista pahaa. Ne muut ovat laulaneet kuin satakielet, mutta ei Tiina ei ole tehnyt mitään.

Piaan hänellä on yhä hyvät välit.

- Välit ovat hyvät osittain siksi, että Eveliina on mahtava likka. Hän on osannut ottaa asiat ihan oikein. Tietenkin Eveliinallakin oli vaikeaa, kun isä on aina kuuluisa, joka on tehnyt vaikka mitä siellä sun täällä. Sen näkee, että Eveliina on tullut isäänsä, kun hänellä on niin kova kantti, Nykänen kertoo lehdelle.

Sari Paanalan kanssa vietettyä liittoaan Nykänen kommentoi sanoin "ohi meni, että heilahti".

- Luulen, että tässäkin oli kyse enemmänkin bisneksestä kuin avioliitosta. Ei tarvitse varmaankaan enempää kommentoida. Nämä ovat vaikeita asioita ruveta analysoimaan.

Mervi Tapolan Nykänen sanoo soitelleen ja anelleen tulemaan takaisin.

- Hän meinasi tuhota elämäni, mutta nousin siitäkin suosta. Kolmatta kertaa en lähde vankilaan.

Matti ja Mervi oikeudessa 2001.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?