Jutta Urpilainen: Ei vielä perheen aika - Viihde - Ilta-Sanomat

Jutta Urpilainen: Ei vielä perheen aika

Jutta Urpilainen myöntää, että joka paikkaan repivä työ varastaa aikaa perheen suunnittelulta.

Jutta Urpilainen­

14.7.2013 16:20

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen, 37, kesälomaa edeltävät viikot ovat olleet tavallistakin kiireisempää rutistusta, sillä valtiovarainministeri sijaistaa parhaillaan lomailevaa pääministeriä.

Takana on raskas talvi ja kevät, joiden aikana ministeri on paininut eurokriisin kanssa. Lunta on tullut tupaan muun muassa Kreikan vakuusjärjestelyistä. Työpäivät venyvät säännöllisesti jopa 16-tuntisiksi, ja kotiin ehtii harvoin ennen yhdeksää illalla. Päivän viimeiset työt viimeistellään vasta kotona.

Urpilainen kiittää jaksamisestaan unenlahjojaan.

- Onhan tämä raskas työ. Jos työasioita ei osaisi sulkea yöksi pois, olisi jaksaminen todella vaikeaa. Onneksi sellaisia tapauksia ei ole tullut vastaan, jolloin en olisi pystynyt nukkumaan.

Urpilaisen ja aviomies Juha Mustosen lomasuunnitelmiin kuuluu muun muassa mökkeilyä Viitasaarella sijaitsevalla mökillä. Myös pieni etelän loma esimerkiksi Kroatiassa houkuttaisi.

- En ole vielä uskaltanut lyödä liikaa asioita lukkoon tai tehdä lomasuunnitelmia, sillä aina on mahdollisuus hätätilanteisiin. Nyt täytyy vain toivoa, että saan rentoutua koko loman, Urpilainen sanoo viitaten viime vuoden heinäkuuhun, jolloin hän joutui perumaan kesälomansa Espanjan talouskriisin vuoksi.

Kiireinen työ vaatii paljon myös puolisolta, jonka tehtäväksi jää ymmärtää toisen kiireitä. Urpilaisen mukaan aviomies ei ole mustasukkainen työn viemästä ajasta.

- Tässä työssä perheen tuki on todella tärkeää. Alusta alkaen olemme puhuneet asioista, eikä tätä työtä voisi tehdä, ellei puoliso ymmärtäisi ja tukisi täysin.

Ministeri myöntää, että joka paikkaan repivä työ varastaa aikaa perheen suunnittelulta.

- Varmasti jokainen tämän ikäinen nainen ainakin miettii, ja myös suunnittelee perheen perustamista, mutta juuri nyt, kun työ vie niin paljon aikaa, se ei ole ajankohtaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?