Salkkari-tähti presidentti Kekkosena - katso hämmentävä video!

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Juha-Pekka Mikkola esittää lyhytelokuvassa Urho Kekkosta, joka löytää Kultarannasta avaruusaluksen.

28.6.2013 13:42

Kesä-Suomessa kuvatussa lyhytelokuvassa Mikkola näyttää aivan Kekkoselta soutaessaan kohti Kultarantaa salkku kädessään.

Vanhaan tyyliin kuvattu video yllättää katsojansa lopussa, kun Kekkonen nostaa salkusta lapsen ja matkaa avaruusaluksella pois Kultarannasta.   Mikkola on vastannut elokuvan käsikirjoituksesta, ja idea syntyi, kun Mikkola näytteli Kekkosta Tuomas Parkkisen kirjoittamassa ja Kari-Pekka Toivosen ohjaamassa komediassa Kekkonen kesällä 2012 Linnateatterissa.

Lyhytelokuvan on ohjannut Jussi Vesanto.

 

  - Ei sitä joka päivä tule hiuksia ajeltua, joten halusin tehdä samana kesänä myös tällaisen kesämuiston Kekkosesta, Mikkola kertoo viime kesän kuvaussessiosta.   - Halusin tehdä lyhytelokuvan vähän kylmän sodan meiningillä, jossa Kekkonen lähtee agenttina valepuvussa kohti Kultarantaa - lymyilevänä ja coolina.   Mikkola tutki Kekkosen tapoja ja eleitä pidemmän aikaa Ylen Elävästä arkistosta, jotta hänestä tuli uskottava roolissaan.   - Huomasin arkistoa selatessani, että mitä vanhemmaksi Kekkonen tuli, sitä tiukemmaksi ilme meni. Itselläni on aika isot huulet, joten jouduin aika lailla vetämään huulia sisään, Mikkola hymähtää.   Hän ei edes itse ennalta tiennyt, onnistuuko hän lainkaan näyttämään entiseltä presidentiltä, mutta lopputulos on häkeltävän yhdennäköinen - etenkin 70-luvun pukuine ja silmälaseine.   - Minulla oli pitkä parta ja pitkät hiukset, kun otin Kekkos-roolin vastaan, ja yllätyin vähän itsekin, miten yhdennäköiseltä näytin kaljuna.

 

Mikkola on tullut koko kansalle tunnetuksi etenkin Salatut elämät -sarjasta lääkäri Miika Mäkelänä. Mikkola oli mukana sarjassa vuosina 2009-2010 ja uudelleen vuonna 2011.

Salkkareihin Mikkola ei ole palaamassa, mutta sen sijaan hänet nähdään ensi keväänä Ylellä alkavassa sairaalasarjassa, jossa on mukana myös mm. Lena Meriläinen.

Sitä ennen Mikkola käy kolmen viikon Shakespeare-kurssin Lontoossa ja on mukana myös kahdessa muussa tv-ohjelmassa.

U.F.K. from Jussi Vesanto on Vimeo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?