Michael Douglas oikoo suuseksi ja syöpä -väitettään - Viihde - Ilta-Sanomat

Michael Douglas oikoo suuseksi ja syöpä -väitettään

Michael Douglas kertoi Guardian-lehdelle uskovansa suuseksistä välittyneen HPV:n aiheuttaneen hänen kurkkusyöpänsä.

4.6.2013 12:26

Michael Douglas oikoo nyt tiedotteen välitteellä sanojaan.

"Michael Douglas ei sanonut, että suuseksi on syövän syy. Haastattelussa keskusteltiin siitä, että suuseksi voi olla tiettyjen suusyöpien syy, kuten lääkäritkin ovat kertoneet. Michael Douglas ei kuitenkaan sanonut, että hänen syöpänsä olisi suuseksin aiheuttama."

Liberacea Behind the Candelabra -elokuvassa esittävä Douglas naureskeli New Yorkissa suuseksiväitteistään syntyneelle kohulle.

- 24 tunnin aikana minusta on tullut suusyövän keulakuva, hän nauroi People-lehden mukaan Amerikan syöpäyhdistyksen tilaisuudessa.

Hän tarkentaa halunneensa vain korostaa toimittajalle, että syöpää pahimmillaan aiheuttavan HPV:n voi selvittää tutkimuksilla ja sitä voi kontrolloida.

- On olemassa myös rokotteita, jonka voi ottaa sitä vastaan. Tämän asian selvittäminen oli alunperin tarkoitukseni haastattelussa.

Guardian-lehti kirjoitti kysynneensä, katuuko Douglas koskaan vuosien tupakointia ja juomista syövän takia.

- En. Tarkempiin yksityiskohtiin menemättä tämän syövän aiheutti HPV eli papilloomavirus, joka tarttuu suuseksistä, Douglasin sanottiin vastanneen.

Hänen ex-vaimonsa on jo ehtinyt kommentoimaan tapausta TMZ-sivustolle vakuuttamalla, ettei sukupuolitauti ole välittynyt häneltä.

HPV:tä vastaan voi ottaa rokotteen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?