Keke ja Nico Rosberg haastettiin oikeuteen - luksusjahdin kapteeni syyttää laittomista potkuista - Viihde - Ilta-Sanomat

Keke ja Nico Rosberg haastettiin oikeuteen - luksusjahdin kapteeni syyttää laittomista potkuista

Nico ja Keke Rosbergin 42-metrinen luksusjahti Grayzone aiheuttaa harmia omistajilleen.

Nico ja Keke Rosberg­

25.5.2013 12:53

Rosbergien luksusjahdin ex-kapteeni Steve Pondart on haastanut isä ja poika Rosbergin oikeuteen laittomista potkuista ja hyväksikäytöstä. Asiasta kertoivat Nicematin ja Monaco Life.

Rosbergit palkkasivat entisen laivastoupseerin keväällä vuosi sitten. Pondartin tehtävänä oli kunnostaa 42-metrinen jahti ranskalaisten turvallisuussäännösten mukaiseksi ja merikelpoiseksi.

Pondartin mielestä jahti oli tullut viimeistelemättömänä turkkilaiselta varustamolta.

Grayzonea alettiin rakentaa vuonna 2005, se valmistui 2011. Ranskan viranomaiset pitivät laivaa Marseillen satamassa.

Pondart aloitti työnsä kesäkuussa ja hänen mielestä Keke Rosberg oli tehnyt huonot kaupat. Pondartin piti saada laiva rekisteröityä.

Pondart kertoi, että luksusjahdissa ei ollut toimivaa sammutusjärjestelmää, pelastusveneet olivat käyttökelvottomat, konehuoneen lattia oli tehty kieltojen vastaisesti puusta ja laivassa oli keskeneräisten sähkötöiden takia roikkuvia johtoja.

Ranskalaisviranomaiset eivät suostuneet vielä syyskuun lopussakaan rekisteröimään alusta ja Grayzone pidettiin Marseillen satamassa. Pondart sai heti potkut.

Tapauksen oikeuskäsittely alkaa kesäkuun 5. päivänä.

Grayzone on päässyt pois pannasta ja on nyt Monacon satamassa. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?