Tässä puvussa Elizabeth Taylor asteli vihille ensimmäisen kerran - katso kuva! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tässä puvussa Elizabeth Taylor asteli vihille ensimmäisen kerran - katso kuva!

Näyttelijä Elizabeth Taylorin ensimmäisen hääpuvun vyötärö oli vaivaiset 51 senttiä. Puku huutokaupataan ensi kuussa Britanniassa.

24.5.2013 21:52

Asiasta kertoi huutokauppakamari Christie’s perjantaina. Mekon arvioitu enimmäishinta on noin 75 000 euroa.

Elizabeth Taylor meni puvussa naimisiin 18-vuotiaana ensimmäisen aviomiehensä, hotelliperijä Conrad Hiltonin kanssa vuonna 1950. Häihin kutsuttiin 700 vierasta. Taylor oli jo tuolloin kokenut näyttelijä ja häntä saapuivat onnittelemaan monet sen ajan kuuluisuudet, kuten Gene Kelly, Fred Astaire ja Ginger Rogers.

Simpukankuoren värisen, pitkän satiinipuvun teki Hollywood-tähtien pukusuunnittelija Helen Rose, jonka käsialaa oli myös näyttelijä Grace Kellyn hääpuku. Puku oli lahja MGM –studiolta teinimorsiamelle.

Puku suunniteltiin sopimaan täsmälleen Taylorin muodokkaalle, mutta hoikalle vartalolle. Korsetti sai puvun istumaan kauniisti vyötärölle, ja helmiseen tiaraan kiinnitetty pitkän silkkinen huntu levittäytyi morsiamen ympärille. Pukua teki kokopäiväisesti yli 15 ihmistä kolmen ja puolen kuukauden ajan.

Taylorin puvun vyötärö oli alun perin 20 tuumaa (noin 51 senttiä). Nyt sitä on suurennettu 22 tuumaan (noin 56 senttiä), kertoo brittilehti Daily Mail.

Taylor oli elämänsä aikana kahdeksan kertaa naimisissa. Hän kuoli 79-vuotiaana vuonna 2011.

Elizabeth Taylor meni tässä puvussa naimisiin 18-vuotiaana ensimmäisen aviomiehensä, hotelliperijä Conrad Hiltonin kanssa vuonna 1950.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?