Madventures-Riku: Jemenissä siepatun pariskunnan syyllistäminen ei reilua - Viihde - Ilta-Sanomat

Madventures-Riku: Jemenissä siepatun pariskunnan syyllistäminen ei reilua

Riku Rantala seurasi tiiviisti uutisia siepatun pariskunnan vaiheista.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff aloittavat uuden Docventures-ohjelman syksyllä Ylellä­

23.5.2013 14:28

Ympäri maailmaa reissannut Madventures-ohjelman Riku Rantala on iloinen, että Jemenin pääkaupungissa Sanaassa siepattu pariskunta Atte ja Leila Kaleva vapautettiin pari viikkoa sitten.

Hän seurasi tiiviisti uutisointia kaksikon kohtalosta.

– Onneksi tämä tapaus päättyi hyvin. Me olimme myös perehtyneet sieppausriskiin ennen Jemeniin matkustamista, Riku Rantala kertoi keskiviikkona Ylen kesäjuhlissa.

Kalevan pariskuntaa on syyllistetty levottomaan Jemeniin matkustamisesta. Rantala ei syyllistämistä ymmärrä.

– Se ei ole reilua, että jengi syyllistää heitä. Sanaan vanhastakaupungista ei tietääkseni ole koskaan aiemmin siepattu ketään, hän sanoo.

– On myös vaikea sanoa, oliko sieppaajilla kyse hetken mielijohteesta tai päähänpistosta, hän lisää.

 

Uusi ohjelma Docventures

Madventures-tiimille Riku Rantalalle ja Tunna Milonoffille kuuluu uutta, sillä Ylen TV2-kanavalla nähdään syksyllä kaksikon Docventures-ohjelma.

Joka keskiviikkoilta esitetään dokumenttielokuva tärkeästä aiheesta, ja dokumentin jälkeen aiheesta keskustellaan suorassa lähetyksessä. Jo päivällä kaksikko johdattaa kuulijat illan teemaan Yle Puheen radiotaajuudella.

– Halusimme tehdä ohjelman tärkeistä aiheista, joihin olemme maailmalla törmänneet. Teemoja ovat muun muassa raha, väkivalta, päihteet ja uskonto, Rantala luettelee.

– Keskustelusta tulee yhteisöllinen, sillä yleisö pääsee osallistumaan siihen netissä ja kaikkia sosiaalisen median väyliä käyttäen.

Reissukaksikon supersuosittua Madventures-ohjelmaa on esitetty jo vuosia Sub-kanavalla. Kanavaa kaksikko ei ole kuitenkaan jättämässä.

Kesäsunnuntaisin Subilla nähdään nimittäin parivaljakon Mad Cook -sarja, joka vie katsojat makumatkalle maailman hämmästyttävimpiin keittiöihin, kotoisia perinneruokia unohtamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?