Muistatko heidät? Mieleenpainuvimmat tv-äidit - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko heidät? Mieleenpainuvimmat tv-äidit

Näin äitienpäivänä on hyvä muistella myös television parhaita ja ikimuistoisimpia äitihahmoja. 

Pulmuset-sarjan Peggu Bundy.­

12.5.2013 16:59

US Magazine listasi muutamia äitejä, jotka ovat jääneet televisiohistoriassa parhaiten mieleen.

Peggy Bundy (Katey Sagal)

Legendaarisen Pulmuset-sarjan äiti Peggy Bundy saa äitiyden näyttämään äärimmäisen helpolta. Punatukkainen Peggy on kotiäiti, joka nähdään hyvin harvoin tekemässä kotitöitä. Äidinrakkaus huokuu kuitenkin joka kerta kun hän rutistaa lapsiaan.

Claire Dunphy ja Gloria Dunphy (Julie Bowen ja Sophia Vergara)

Moderni perhe -sarjassa näyttelevä Julie Bowen.­

MTV3:lla pyörivän Moderni perhe -sarjan äidit Claire ja Gloria ovat luonteeltaan täysin erilaisia. Clairella on kädet täynnä kolmen lapsen sekä miehensä Philin kanssa, jonka voi melkein laskea mukaan lapsikatraaseen.

Moderni perhe -sarjan tulinen latinoäiti Sofia Vergara.­

Uhkea äitipuoli Gloria on samaa ikäluokkaa Clairen kanssa. Tulinen latinokaunotar on kuitenkin äitiyden perikuva huolehtiessaan omasta jälkikasvustaan tiukalla, mutta lempeällä otteella.

Claire Huxtable (Phylicia Rashad)

The Cosby Show pyöri televisiossa lähes 30 vuotta sitten, mutta perheen äiti Claire Huxtable on varmasti jäänyt monelle mieleen modernina perheenäitinä. Claire oli 1980-luvun televisioon varsin erikoinen tapaus, sillä hän oli yksi ensimmäisiä suurperheen äitejä, joka hankki elannon pöytään yhdessä miehensä kanssa.

The Cosby Shown Phylisia Rashad teki tv-historiaa olemalla yksi ensimmäisistä äideistä, joka kävi töissä.­

Lorelei Gilmore (Lauren Graham)

Gilmoren tytöt -sarjan Lorelai Gilmore on päästä varpaisiin moderni äiti. Teini-iän kynnyksellä 16-vuotiaana tyttärensä Roryn saanut Lorelai on äiti, jonkä vaatekaapilta varmasti löytyy aina jotain päälle pantavaa, ja jolle voi kertoa periaatteessa kaiken.

Sophia (Estelle Getty)

Tyttökullat -sarjan Sophia on teräväkielinen italialainen mamma, joka ei epäröi sanoa suoraan, mitä mielessä liikkuu. Terävistä sutkautuksista huolimatta tätä äitihahmoa ei voi olla ihailematta.

Tyttökullat-sarjan Sophia (alhaalla keskellä) piti jöötä talossa.­

Kristen Cohen (Kelly Rowan)

Muutama vuosi sitten televisiossa pyörineen teinisarja O.C:n Kristen Cohen ei ollut ihan pullantuoksuinen äiti alkoholiongelmansa kanssa. Mutta kun perheen vanhin poika toi kotiin nuoren heitteillejätetyn Ryanin, otti perheen äiti vieraan lapsen suojiinsa ja kohteli kuin omiaan.

Gilmoren tytöt- sarjan Lorelei (Lauren Graham) ja Rory.­

Muistuuko sinulle mieleen televisiosta tuttu äiti, joka olisi tehnyt vaikutuksen? Ota kantaa alla olevassa kommenttikentässä.

O.C.-sarjan Kelly Rowan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?