Dimitri Isberg pyrkii jälleen tangokuningaaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Bodari pyrkii tangokuninkaaksi - "palaan mielelläni kehiin"

Dimitri Isberg oli Tangomarkkinoiden semifinaalissa kesällä 1994, samana vuonna, kun Sauli Lehtonen kruunattiin tangokuninkaaksi.

Dimitri Isberg­

8.5.2013 14:00

Nyt lähes 20 vuotta kokeneempana Dimitri Isberg, 51, pyrkii tangokuninkaaksi uudemman kerran. Taustajoukoissa häärii Rainer Friman, tangoprinssi ja kaksinkertainen Syksyn sävelen voittaja.

- Vuorenvarmasti Timi on kolmen joukossa. Olen tulevan mestarin asialla, Friman sanoo.

Timin taustajoukot haluavat kehiin kokemusta. - Nyt tangolaulukilpailu on nuoruus- ja kauneuskilpailu. Aistin, että jengi haluaa kypsää ihmistä laulamaan tangoa. Frimanin lisäksi Timin taustalla on useita hittejä säveltänyt Antti Toivola. Kaikki ovat heimoveljiä ja lähisukulaisia. - Haluan, että romani on jälleen iskelmän asialla. On yksi asia josta voin sanoa, että valtaväestö tarvitsee mustalaista, Rainer Friman sanoo. Jos tangokuninkuus ratkaistaisiin kädenväännöllä, muilla ei olisi mitään jakoa. Dimitri Isberg on kilpatason kehonrakentaja. Hän voitti juuri ikämiesten Suomen mestaruuden, ja muitakin pokaaleita palkintokaapista löytyy. - Olen urheilumies henkeen ja vereen. Olen tehnyt kovaa duunia ja se on tuottanut tulosta, Timi sanoo. Timin tilillä on sellainenkin meriitti kuin jive-tanssin Suomen mestaruus vuodelta 1979. - Mielihyvin palaan kehiin, koska osaan rakentaa ohjelmiston tanssivalle yleisölle. Olen entinen tanssija ja tiedän, mitä ne haluaa, Timi sanoo. Vuoden 1994 Tangomarkkinoiden jälkeen Timi teki muutaman levyn sekä keikkaili. Sitten tuli tauko. - Ohjelmatoimiston kanssa meni sukset ristiin, Timi kertoo.

Timi on työskennellyt järjestyksenvalvojana monissa helsinkiläisravintoloissa. Sitten taustajoukot ottivat yhteyttä ja kysyivät halukkuutta Tangomarkkinoille. - Olin päättänyt, että en osallistu enää ikinä, mutta vuodet ovat kasvattaneet. - Haluan laulaa tunteikkaasti tangoa, niin kuin minä olen sitä nuorena kuullut. Esikuvia ovat Olavi Virta, Markus Allan, Taisto Tammi ja tietysti Rainer Friman.

Kun Timi edellisen kerran oli Tangomarkkinoilla, kuninkaaksi kruunattiin Sauli Lehtonen. Mitä muistat miehestä?

- Sauli oli hieno kaveri, vilpitön kaveri. Tykkäsin hänen tyylistään, siitä olemisesta ja nöyryydestä. Mutta ei hän nöyristellyt, vaikka lauloi silmät kiinni. Hän ei ollut millään tavalla ujo, se vain oli hänen tyylinsä. Se on sääli, että hän poistui liian aikaisin.

Dimitri Isberg, Antti Toivola ja Rainer Friman luottavat yhteistyöhön­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?