Splash! kaikkien aikojen vaarallisin tv-ohjelma? - Viihde - Ilta-Sanomat

Onko uutuusohjelma kaikkien aikojen vaarallisin tv-ohjelma?

Nelosella alkaa uusi suorana lähetettävä Splash!-viihdeohjelma 17. toukokuuta.

3.5.2013 12:59 | Päivitetty 3.5.2013 13:11

Uimahypyissä kilpailee 18 julkkista. Luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sillä moni on ehtinyt jo loukata itsensä harjoituksissa.

Ammattivalmentaja ja bodari Tape Valkonen oli hyppäämässä kolmen metrin korkeudesta pomppulaudalta, mutta ajoitus meni pieleen.

- Kova ponnistusvoima on vahvuuteni hypyissä massani vuoksi, mutta tällä kertaa hyppy ei sujunut toivotusti, kertoi Valkonen IS:lle.

Myöskään muut kilpailijat eivät ole välttyneet vahingoilta. Esimerkiksi Anni Uusivirta satutti selkänsä hypätessään pää edellä vitosesta. Kipu on sietämätön ja Anni itki kivusta.

Amerikkalaisversiossa viimeisin uhri on kilojensa kanssa kamppaileva Baywatch-tähti Nicole Eggert, joka sai selälleen veteen tulleessaan munuaisvaurioita ja ruhjeita selkäänsä.

Nicole Eggert tömähti veteen selälleen.­

Hän ei kuitenkaan luovuttanut.

- Show ei ole liian vaarallinen. Jokaisen pitää tietää rajansa, Eggert kommentoi ja sanoo saaneensa ohjelmassa kimmoketta painonpudotukseensa.

Nicole Eggert­

Eggertin lisäksi ohjelmassa ovat loukkaantuneet Rory Bushfield ja Katherine Webb. Bushfieldin korvan tärykalvo repesi, Webb puolestaan ei voinut enää kilpailla loukkaantumisensa jälkeen.

Kendra Wilkinson jätti kisan kesken jo alkuvaiheessa.

- Heräsin joka aamu täristen. Kyse on todella riskialttiista show'sta. Samaistan laudalta hyppäämisen veteen hyppäämisenä kuolemaani. Niin isosta asiasta tässä oli minulle kyse.

Kilpailu ei lähtökohtaisesti kuitenkaan ole vaarallinen, sillä hyppyharjoituksissa on aina mukana valmentaja, joka antaa neuvoja ja ohjeistaa kilpailijoita oikeaoppisiin suorituksiin. Ohjeita kuuntelemalla vältytään suuremmilta tapaturmilta.

Peoplen haastattelema Splash!-valmentaja, uimahyppääjä Greg Louganis korostaa, että jokaisessa urheilulajissa on omat vaaransa, mutta uimahypyt vaativat erityisiä taitoja. Louganis on nelinkertainen olympiavoittaja.

Amerikassa julkkiksia valmentaa sarjassa uimahyppylegenda Greg Louganis.­

Soulin olympiakisojen ponnahduslautakullan Louganis voitti siitäkin huolimatta, että löi yhdessä hypyssä päänsä lautaan ja sukelsi verta vuotavana altaaseen. Uimahyppylegenda selvisi vaaratilanteesta viidellä tikillä.  Louganis aiheutti kohun vuonna 1995  kertoessaan sairastavansa aidsia. Hän sairasti tautia jo Soulin olympiakisojen aikaan vuonna 1988.

Tape Valkonen ei pidä onnettomuuksista huolimatta kilpailua vaarallisena, sillä aina vauhdikkaissa ohjelmissa on draamaa.

- Jos osaa hypätä, vaaraa ei ole, mutta kun ei osaa, tapaturmariski on suurempi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?