Huutoa ja hysteriaa - Lue arvio ja kohokohdat Bieberin keikasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Huutoa ja hysteriaa - Lue arvio ja kohokohdat Bieberin keikasta

Justin Bieberin eilisessä konsertissa tarvitsi korvatulppia - yleisön kirkumisen vuoksi.

27.4.2013 14:05

Kanadalaislaulaja Justin Bieberin, 19, konsertti alkoi tunnin myöhässä. Mutta jos tänään asiasta kysyy joltain loppuunmyydyn Hartwall Areenan Bieber-fanilta, hän tuskin muistaa koko juttua.

Sen sijaan saattaa kuulla käheällä äänellä kerrotun tarinan siitä, kuinka ihana Bieber oli. Ja miten näyttävä olikaan hänen esityksensä. 12000 fania oli tärkeä osa tapahtumaa.

Yleisö huusi, kirkui ja tömisti jalkojaan. Se osoitti kaikin mahdollisimman hysteerisin keinoin, että Bieber on heidän elämässään äärettömän tärkeässä asemassa.

Bieber itse heitti bensaa liekkeihin: - Kuinka moni ei ole nähnyt minua koskaan aikaisemmin? Vastaukseksi kuultu huuto vihloi kuin Hornetin ylilento. Kun Bieber on ensimmäistä kertaa Suomessa, suurin osa kohtasi sankarinsa livenä vasta eilen.

Show alkoi räjähtävästi. Bieber laskeutui kolmikerroksisen lavan yläpuolelta vaijereissa yleisömeren halkaisseen catwalkin etuosaan. Yleisö huusi. Tuntui, että ääntä lähtee jo sen verran kuin mahdollista on. Mutta niin vain illan mittaan volyymi nousi aina, kun Bieber teki jotain sykähdyttävää.

Sykähdyttäväksi yleisö koki jokaisen vaatteenvaihdon ja riisumisen, siirtymisen lavalla, jokaisen kappaleen alun, lopun ja kertosäkeen. Eli oikeastaan kaiken, mitä Bieber teki.

Ja mikäs siinä, Bieberhän on faneilleen virheetön palvonnan kohde. Mielikuvitusta lennättävän kaunis nuori mies, joka lauluissaan kannustaa, lohduttaa ja avautuu omista tunteistaan. Vastaavaa pakettia myöhemmin kumppaniksi etsiessään moni tyttö saattaa pettyä.

Mutta eilen Justin Bieber oli kaikkien yhteinen ystävä. Yhteisesti hän vannoi myös rakkauttaan: - Haluan kiittää teitä! Olette hämmästyttäviä faneja!

Bieberin kiertuetta on arvosteltu siitä, että show toistuu illasta toiseen samana. Turhaan. Kun lavalla on 12 tanssijaa, kolme taustalaulajaa ja viisijäseninen yhtye ja esityksen läpivienti vaatii monenlaisia teknisiä tehosteita, kokeiluihin eikä muutoksiin ole mahdollisuuksia. Eivät ne omia esityksiään ole muutelleet kiertueillaan sen enempää Madonna kuin aikoinaan Michael Jacksonkaan.

Ehkä kritisoinnissa onkin kyse Bieberin yleisön väheksymisestä. Teinitytöt eivät vaikutusvallalla juhli. Mutta onneksi heillä on Justin Bieber. Helsingissä hän oli fanien yhteistä omaisuutta tunti ja neljänkymmenen minuutin ajan.

5 kohokohtaa:

1. Believe Gospel-henkinen finaali ennen ylimääräisiä kappaleita. Komea veto.

2. One Less Lonely Girl Lavalle pääsi yksi tyttö yleisöstä. Yleisö hihkui onnesta ja kateudesta.

3. Beauty and the Beat Illan nopeiden kappaleiden ehkäpä menevin rypistys.

4. She Don't Like the Lights Näyttävä, kiivastempoinen show.

5. Catching Feelings Suvantokohta rajun alun jälkeen. Osoitti, että Bieber pystyy laulamaan livenäkin r&b-balladin vakuuttavasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?