Ville Valo listaa suosikkipaikkansa Helsingissä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ville Valon 6 lempipaikkaa Helsingissä

Julkaistu: 17.4.2013 18:04, Päivitetty 18.4.2013 8:47

HIM-yhtyeen solisti Ville Valo viihtyy kulmakuppiloissa ja museoissa.

Vielä muutamia vuosia sitten Ville Valo oli tuttu näky Helsingin yöelämässä. Nykyisin hän viihtyy paremmin kotona.

- En viihdy yöelämässä.  Täällä on enää hirveän vähän hyviä mestoja, Valo sanoo.

Miehen mukaan ravintoloilla ja kuppiloilla on yleensä noin viiden vuoden sykli, jolloin samat ihmiset pyörivät samoissa paikoissa. Etenkin legendaarisen Lost & Foundin häviäminen Helsingin Annankadulta on vähentänyt Valon yökiitämistä.

  Muutamia paikkoja hän kuitenkin edelleen suosittelee. Eikä lista rajoitu pelkkiin baareihin:

 

Ukko-Munkki (Laajalahdentie 19)

- Lähikuppilani Munkkiniemessä. Välillä en käy kuukauteen, välillä istun useasti. Hyvä safka, loistava palvelu ja paljon samaa porukkaa, joka pyörii viikosta toiseen.

Ukko-Munkki on toiminut Helsingissä vuodesta 1954 lähtien.

Bar Corona (Eerikinkatu 11)

- Corona on yksi harvoja vanhempia paikkoja, joka on pysynyt pinnalla ravintolaskenessä. Esimerkiksi Iso Roobertinkadulla paikat vaihtuvat paljon. Corona on saanut faceliftin. Paikka itsessään ei ole muuttunut, mutta porukkaa on nykyisin aina ihan hirveästi ja nuorta porukkaa on paljon.

Kabuki (Lapinlahdenkatu 12)

- Kabuki on loistava ruokaravintola, mutta itse en ole käynyt siellä Akin (ravintolan perustaja ja omistaja Yoshiaki "Aki" Takayama) kuoleman jälkeen. Hän oli niin tärkeä osa paikan meininkiä, että itselleni paikka ei ole enää sama.

Club Perkele (Kaisaniemenkatu 4)

- Tutut tyypit pyörittävät paikkaa ja ovat dj:nä.

Ateneum (Kaivokatu 2)

- Välillä on hyvä käydä katsomassa vanhoja suomalaisia klassikoita ja muistaa mistä on itsekin kotoisin. Jotkut Gallen-Kallelan teokset ovat järjettömän kokoisia. Ne on hyvä nähdä livenä, jos on nähnyt pelkästään kuvia niistä. Myös Ateneumin kuppila on kiva.

Luonnontieteellinen museo (Pohjoinen Rautatiekatu 13)

- Eläinmuseossa on parhaillaan esillä pirun kiinnostava näyttely lepakoista. Suosittelen. (Vampyyrin varjostamat – lepakoiden salainen maailma, näyttely avoinna vuoden loppuun).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?