Peter Nyman: Uutisankkurin kravattisolmu jakaa kansaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Peter Nyman: Uutisankkurin kravattisolmu jakaa kansaa

MTV3:n uutisankkureiden asut kirvoittavat katsojilta mielipiteitä.

Peter Nyman ja Maija Lehmusvirta viestittelevät edellisenä päivänä, minkä väriset vaatteet aikovat laittaa uutislähetykseen.­

17.4.2013 7:54

Uutisankkureista erityisesti Maija Lehmusvirta saa katsojilta paljon palautetta vaatteistaan. Ankkureille annetaan MTV3-kanavalta vaaterahaa, ja ankkurit hankkivat vaatteensa itse. Stailistia ei käytetä.

Peter Nyman pitää vain hyvänä asiana, jos katsojapalaute keskittyy asiasisällön sijaan vaikkapa ulkonäköasioihin, sillä silloin asiapuoli on ollut kunnossa.

- Jos palaute kanavoituu siihen, onko minulla Four-in-hand-solmu vai Windsor-solmu kravatissa, niin se on ihan hyvä! Kumman solmun valitsee, jakaa kiivaasti kansakuntaa näköjään. En ole mistään vuosien aikana saanut yhtä paljon palautetta, Peter naurahtaa.

Peter perustelee, miksi uutisankkurin vaatteet ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Ihminen kun ei ole niin rationaalinen viestinnässään, että pelkkä viestin sisältö ratkaisisi.

- Olennaista on myös, miltä viestin kertoja näyttää ja millä äänenpainoilla hän sen sanoo. Jos tuolla istuisi alasti, niin varmasti porukka reagoisi, eikä uutinen menisi läpi kovin tehokkaasti, hän kuvailee.

Ruudussa on tärkeää, että kahden ankkurin vaatteet sopivat yhteen.

- Meillä on Peterin kanssa sellainen sopimus, että hän laittaa minulle edellisenä päivänä tekstiviestin, jossa kysyy, että mitäs värejä huomiseksi. Hän on herrasmies siinä, että minä päätän ensin, mitä minä laitan, ja sitten hän sävyttää siihen, Maija kertoo.

Lähes kolme vuotta yhdessä töitä tehneen ankkuriparin kemiat ovat hioutuneet ajan saatossa.

- Koskaan emme ole riidelleet. Meillä synkkaa tosi hyvin, Maija sanoo.

Lue ankkureiden koko haastattelu uudesta IS Tv-lehdestä!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?