Johnny Rotten haukkuu Thatcherin haudalla tanssijat - katso kuvat ja video! - Viihde - Ilta-Sanomat

Johnny Rotten haukkuu Thatcherin haudalla tanssijat - katso kuvat ja video!

Margaret Thatcherin kuolemaa on surtu, mutta myös juhlittu Isossa-Britanniassa.

11.4.2013 12:22 | Päivitetty 12.4.2013 9:17

Kun kuolinviesti julkaistiin, suuri joukko vastustajia kerääntyi ympäri Britanniaa juhlimaan. Lontoon Brixtonissa kuolemaa juhli brittimedian mukaan satoja Thatcherin vastustajia.

Rautarouvan valtakaudella sama alue oli näyttämönä yksille rajuimmista mellakoista, joiden syynä pidettiin silloista oikeistopolitiikkaa ja yhteiskunnallista kahtiajakautumista.

The Independent kirjoittaa, että jo vuosia sitten Margaret Thatcherin kaudella katkeroituneet julistivat järjestävänsä kunnon kekkerit, kun naisen loppu koittaisi.

Glasgowssa nautittiin samppanjaa­

Sex Pistolsin entisenä laulajana tunnettu Johnny Rotten hyökkää rajusti Thatcherin vastustajien vihajuhlia vastaan. Punk-rokkari tosin itse julisti 1970-luvulla tanssivansa Thatcherin haudalla, kun aika koittaa.

- Olin hänen vihollisensa hänen elämänsä aikana, mutten aio olla sitä hänen kuoltuaan, Rotten vakuutti The Project -nimisen australialaisen ohjelman haastattelussa.

- Kun joku kuolee, kunnioittakaa häntä. Vihollinen tai ei. En pysty tajuamaan ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tätä. Mitä ihmeen politiikkaa se sellainen on? Toisten ihmisten haudoilla tanssimista. Se on iljettävää.

Johnny Rotten Suomessa 2008.­

Rotten jatkoi Thatcherin kauden vaikuttaneen hänen koko elämäänsä.

- Oli suuri haaste kaltaiselleni sexpistolille yrittää toimia jotenkin Margaret Thatcherin kanssa. Mielestäni me selvisimme siitä aika mainiosti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?