Jordy Lemoine, 5-vuotias miljonääri, valloitti Suomen 20 vuotta sitten! - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä, tämä lapsitähti valloitti Suomen 20 vuotta sitten?

Dur Dur D’etre Bebe oli järisyttävän suuri hitti vuonna 1992.

Kansainvälisen jättihitin saama menestys vei Jordy Lemoinea ympäri maailmaa. Suomessa hän vieraili vuonna 1993 ja tapasi muun muassa joulupukin. ­

10.4.2013 6:00

Huippusuositun kappaleen esitti tuolloin vasta 4,5-vuotias ranskalaispoika Jordy Lemoine. Jättimenestyksen myötä Jordysta tuli frangimiljonääri jo tarhaiässä.

Vuotta myöhemmin Jordy vieraili Suomessa ja tapasi ihka oikean joulupukin. Ilta-Sanomat oli paikalla ja raportoi vierailusta seuraavasti:

Jordy, 5, vietti viikonvaihteessa sekä joulun että pääsiäisen. Ranskaa puhuva espoolainen joulupukki oli pienelle laulajatähdelle niin iso tuttavuus, että eron hetkellä tulivat kyyneleet silmiin.

- Haluan muuttaa tänne asumaan, että saan olla aina joulupukin kanssa, Jordy sanoi.

Nyt sopii hellittää, jos on murehtinut 5-vuotiaan maailmantähden sielunelämää ja sen tasapainoa. Jordy ei ainakaan itse mieti laulamista ja levyjään.

Mitäpä miljoonia poikineesta levymyynnistä, jos ei ole varmaa tietoa, miten joulupukki lentää!

- Hän käyttää varmasti helikopteria, Jordy veikkasi.

Joulupukin kohtaaminen Korpilammella oli jatkoa Jordyn jouluseikkailulle, jonka ohessa pieni listahirmu on mainostanut levyään. Kanadassa Jordy kertoi "tavanneensa lumen ensimmäistä kertaa".

Jordy kiertää maailmaa kuten aikuinenkin tähti. Pariisilainen ei tosin puhu pr-rundista vaan lomasta.

- Hän kyselee aina kotona, milloin lähdemme taas lomamatkalle, Jordyn äiti Patricia nauraa.

Laulaminen on äidin mukaan Jordylle vielä leikkiä. Lasta ei pakoteta koskaan laulamaan, ja sen vuoksi tv-taltioinnit ovat ainoita esiintymisiä, joita Jordy tekee.

Konserteissa Jordyn arvaamattomuus olisi suuri riski.

Televisiotaltioinnit voidaan unohtaa, jos Jordya ei yhtäkkiä huvitakaan laulaa, mutta tuhatpäiselle yleisölle olisi noloa sanoa, ettei Jordy nyt laulakaan, isä-Claude sanoo.

Ainakin Korpilammella Jordy nautti esiintymisestä. Kun joulupukki kuunteli vieressä, ei Jordy välittänyt Pellit auki -ohjelman tv-kameroista, IS kirjoitti huhtikuussa 1993.

Tältä Jordy Lemoine näyttää nyt - katso kuva.

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa 13.4.2013.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?