HS: Anna Eriksson haukkuu kotimaisen musiikkibisneksen - Viihde - Ilta-Sanomat

HS: Anna Eriksson haukkuu kotimaisen musiikkibisneksen

Laulaja Anna Eriksson kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, ettei muistele lämmöllä vuosiaan iskelmätähtenä.

6.4.2013 16:13

Laulaja Anna Eriksson avautuu musiikkibisneksestä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. Vuodet iskelmätähtenä hän kiteyttää yhteen lauseeseen.

- Täysin paska maailma.

Laulaja haluaisi kuvailla entisiä työvuosiaan kauniimmin, mutta ei voi.

- Olin niin suosittu kuin Suomessa voi olla, enkä saanut siitä mitään. Ehkä olisi pitänyt saada kusi hattuun, että olisi voinut edes pullistella.

Vuosia keikkalavoja kiertänyt Eriksson työllisti kokonaisen bändin. Kunnianhimoinen laulaja ei kuitenkaan nauttinut työstään. Kotimaisen musiikkibisneksen kaupallisuuden hän lyttää täysin. Keikoilla jaksaa painaa, jos nauttii julkisuudesta.

- Saako joku siitä työstä niin paljon, että jaksaa pitääkynsin hampain kiinni? Tarvitseeko joku suosiota siihen, että tuntee olevansa jotakin? En tiedä, kun en ole koskaan ollut piireissä. Olen epäsosiaalinen ihminen, Eriksson miettii.

Aikoinaan laulaja seurusteli Jupe Tuomolan sekä Apulanta-yhtyeen Sipe Santapukin kanssa. Kuukausiliitteen haastattelussa hän kuitenkin kertoo, ettei nuorempana uskonut miehen ja naisen väliseen rakkauteen.

Eriksson löysi elämänsä onnen ja meni naimisiin valokuvaajana työskentelevän Matti Pyykön kanssa vuonna 2008. He odottavat esikoislastaan. Laulajan manageriveli vahvisti alkuvuodesta IS:lle lasketun ajan olevan toukokuussa.

Pariskunta asuu Uudessakaupungissa omakotitalossa, vain puolen tunnin päässä Annan lapsuudenkodista, ja nauttii seesteisestä elämänrytmistä.

Vuosi sitten laulaja kertoi syyn onneen olevan paitsi rakas aviomies myös itsensä ja tasapainon löytyminen.

- Koen, että tunnen nyt itseni, tiedän hyvät ja huonot puoleni ja kompastuskivet. Tiedän rajani, mihin voin mieltäni venyttää, mitä tehdä ja millä tavalla. En ole enää niin tuulen vietävänä, vaan olen oppinut tiettyä realiteettia - mikä tahansa ei saa enää täysin tolaltaan.

- Tässä iässä tietää jo senkin, että ihan kaikelle ei kannata asettaa itseään alttiiksi, vaan osaa hyvällä tavalla suojella itseään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?