Vieras sekavassa tilassa - Arto Nybergin ohjelmaa leikattiin kunnianloukkauksen pelossa

Julkaistu:

Arto Nybergin sunnuntaista ohjelmaa jouduttiin leikkaamaan kunnian-
loukkauksen pelossa.
Viime sunnuntaina esitetty Arto Nybergin keskusteluohjelma TV1-kanavalla on herättänyt runsaasti keskustelua.

Useimmiten suorana lähetettävä ohjelma oli nauhoitettu pääsiäisen vuoksi etukäteen, ja toisena vieraana ollut Pää kii -punkyhtyeen keulahahmo ja musiikintekijä Teemu Bergman on siitä varmasti kiitollinen. Bergmanin haastatteluosuutta jouduttiin lyhentämään jälkikäteen, sillä hän ei ollut niin sanotusti esiintymiskunnossa.

- Vältimme haastattelun editoinnilla mahdollisen kunnianloukkaussyytteen, ja pois leikatussa osiossa oli myös alapään kuvailua elekielellä vahvistettuna, Arto Nyberg kertoo IS:lle.Bergman pyydettiin studioon illan ensimmäisen vieraan, Anna-Kaisa Hermusen jälkeen. Hän oli silmin nähden sekavassa tilassa. Nyberg päätti kuitenkin tehdä haastattelun.

- Katsoin, että ihminen on kykenevä haastatteluun. En tiedä, tuliko hänelle sitten väsy, Nyberg pohtii.

Nybergiä tilanne harmittaa edelleen, sillä hän ihailee Bergmanin työtä.

- Harmitti, kun on lahjakas kaveri, mutta hän ei ollut sen vertaa kuulolla, että olisi kuullut kysymyksiäni, Nyberg sanoo.

Tilanne oli hankala, sillä lähetys piti saada tehtyä. Nauhoitettu lähetys antoi hieman pelivaraa, mutta suorassa lähetyksessä mahdolliselta kunnianloukkaukselta ei olisi voitu välttyä.

- Minulla on ollut 800 haastateltavaa, niistä kaksi on ollut kännissä, joten ongelma ei ole yleinen, Nyberg kommentoi haastateltavien käytöstä.

- Minua ei ole moitittu, mutta ihmiset ovat lähettäneet sähköpostia ja todenneet, ettei Bergmania olisi pitänyt päästää ruutuun. Sähköposti on täyttynyt etenkin siitä, että lähetyksessä kiroiltiin niin paljon.

- Nyberg itse ei suhtaudu tilanteeseen eikä kirosanoihin niin vakavasti.
Ketään ei ole fyysisesti satutettu, hän toteaa.

Hermunen sen sijaan oli lähteä pois studiosta kesken Bergmanin haastattelun.

- Yksikin vittu vielä, niin mä lähden, Hermunen totesi.

Ohjelman leikkaamisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt