Tunnistaisitko tätä ruokalajia? "Näytti niin karmealta, että vieraat söivät silmät kiinni" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tunnistaisitko tätä ruokalajia? "Näytti niin karmealta, että vieraat söivät silmät kiinni"

Tiedäthän sanonnan ja FB-ryhmän Ei mennyt niinku Strömsössä? IS kerää lukijoiden epäonnistuneita luomuksia.

Kuva: Kaisan kotialbumi­

2.4.2013 12:28 | Päivitetty 2.4.2013 15:22

Kaisa laittoi Facebookiinsa kuvan pääsiäisen kunniaksi tekemästään suklaa-limejuustokakusta.

Lopputulos näytti niin rumalta ja epäilyttävältä, että ihmiset joutuivat syömään kakkua silmät kiinni. FB-kavereiden mielestä kakku näytti lähinnä pestokastikkeiselta lohelta tai lihamurekkeelta kuin herkulliselta suklaaluomukselta.

Miten ihmeessä Kaisa onnistui loihtimaan moisen kyhäelmän?

- Halusin tehdä kevyemmän ja raikkaamman version pääsiäisen jälkkäriksi. Joten valkosuklaan sijaan täytteessä on vain vähän tummaa suklaata ja tuorejuustona ja kermana on jugurttia ja rahkaa. Tumma suklaa ehkä tekee oudon vaaleanpunertavan värin ja jugurtti löysän rakenteen.

- Piti hyydyttää se perinteisellä liivatteella, mutta sitten ajatus siannahkasta alkoi ällöttää, joten käytin kasvipohjasta versiota. Ehkä se edesauttoi löpsähdystä? Kaiken kruunasi vihreä lime-kiille, joka ei hyytynytkään, vaan valui kakun päältä pois ja vei loputkin rakenteesta mennessään, hän selittää.

Maku oli lopulta ihan ok.

- Mutta aika hapan ja jotenkin vaisu. Ja kun ulkonäkö oli niin karmea, jengi söi sitä silmät kiinni. Mutta söi kumminkin, kun pakotin.

Oletko onnistunut tunaroimaan keittiössä, nikkaroidessa tai vaikkapa askarrellessa? Lähetä kuvasi tänne, valitse kategoriaksi epäonnistuneet luomukset ja ilahduta muita kyhäelmälläsi, jolta odotit niin paljon. Täältä löydät lukijoiden lähettämiä kuvia luomuksistaan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?