Vain hän tietää Queen-laulajan viimeisen leposijan: Paljastaa nyt yksityiskohtia - Viihde - Ilta-Sanomat

Vain hän tietää Queen-laulajan viimeisen leposijan: Paljastaa nyt yksityiskohtia

Freddie Mercuryn pitkäaikainen kumppani Mary Austin on ainut ihminen maailmassa, joka tietää, minne laulajan tuhkat on ripoteltu.

31.3.2013 14:53

Legendaarisen Queen-yhtyeen nokkamies Freddie Mercury kuoli Aidsiin vain 45-vuotiaana vuonna 1991.

Daily Mirror -lehti uutisoi helmikuussa, kuinka joukko Queen-faneja on paikallistanut idolinsa viimeiseksi leposijaksi Länsi-Lontoossa sijaitsevan Kensal Greenin hautausmaan.   Fanit löysivät hautausmaalta muistolaatan, jossa lukee englanniksi "Farrokh Bulsaraa muistaen" ja ranskaksi "Jotta voin aina olla rinnallasi rakkauteni kanssa". Lisänä muistolaatassa oli kirjain M - todennäköisesti Mercuryn (alkuperäiseltä nimeltään Farrokh Bulsara) ex-naista ja ystävää Mary Austinia tarkoittaen.

Mary Austin ja Freddie tapasivat 1970-luvun alussa. He aloittivat vuosia kestäneen seurustelun, joka muuttui läheiseksi ystävyydeksi. Freddie ja Mary pitivät tiiviisti yhteyttä miehen kuolamaan saakka, ja Austinin tiedetään olevan ainoa ihminen maailmassa, joka tietää, minne laulajan tuhkat on ripoteltu. Mercury myös testamenttasi suurimman osan jättiomaisuudestaan Austinille.

Daily Mailin haastattelema Austin kertoo nyt avoimesti laulajan viimeisestä toiveesta ja siitä, kuinka hän on saanut salattua viimeisen leposijan kaikki nämä vuodet.

Mercuryn viimeisenä toiveena oli, että Austin, ja vain hän yksin pitää huolen miehen tuhkista ja ripottelee ne paikalle, jota kukaan muu ei koskaan saa tietää.  Yli 20 vuotta Austin on pitänyt visusti suunsa kiinni, eikä ole paljastanut viimeistä leposijaa kenellekään, edes laulajan vanhemmille.

Haastattelussa hän paljasti, kuinka salamyhkäisesti joutui toimimaan.

- Kerroin meneväni kasvohoitoon. Oli todella vaikeaa löytää oikea hetki, koska kaiken täytyi olla täysin luonnollista. Oli todella vaikeaa löytää oikea hetki.

Austin asuu Mercuryn entisessä talossa.

- Eräänä aamuna livahdin ulos talosta uurna mukanani. Sen täytyi olla aivan tavallinen päivä, jottei juoruileva henkilökunta arvaisi mitään.

- Kukaan ei koskaan saa tietää, minne hänet on haudattu. Se oli hänen toiveensa.

Lue Daily Mailin juttu täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?