Olympiavoittaja: Lapset pois telkkarin edestä! - Viihde - Ilta-Sanomat

Olympiavoittaja: Lapset pois telkkarin edestä!

Istuvatko lapsesi liikaa television tai tietokoneen edessä? Jääkö liikunta liian vähälle?

Kari Traa.­

31.3.2013 11:45

Norjalainen ex-freestylelaskija, kolminkertainen olympiamitalisti Kari Traa lopetti uransa seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen hän on ehtinyt pyöräyttää kaksi tyttöä – ja vähät välittää painonsa sahaamisesta.

- Kun lopetin, minulla oli jo oma vaatemerkki ja sen takia paljon tapaamisia. Myöhemmin halusin keskittyä lapsiin: 2,5-vuotiaaseen Heddaan ja puolivuotiaaseen Siljaan, Suomessa vaatemerkkiään lanseerannut Traa kertoo.

Räväkkä nainen pulppuaa hauskoja tarinoita. Siitä, kuinka hänet oli merkitty nuorena Suomessa Kari-nimisenä miesten sarjaan, Albertvillen olympialaisten toisessa laskussa hänen rintaliivinsä hihna napsahti poikki ja hän pelkäsi ennen olympialaisia sukupuolitestiä.

- Menin huoneeseen ja siellä otettiinkin vain sylkitesti suusta, hän räjähtää nauruun.

Traa halusi lopettaa uransa huipulla.

- Sen jälkeen en harjoitellut paljoa, ei ollut tarvetta. Kävin laskuvarjokisoissa, mutten ottanut niitä tosissani. Vasta parin vuoden päästä aloin harjoitella ollakseni kunnossa.

Traan paino on sahannut 65–82 kilon välillä. Jälkimmäinen oli Naganon olympialaisten aikaan, kun hänellä oli isot lihakset ja hän saattoi popsia kolme suklaapatukkaa päivässä. Toissatalvena Traa oli mukana Norjan Tanssii tähtien kanssa -kisassa, jossa hän tuli toiseksi. Silloin kilot ropisivat.

- On väärin ajatella, että alat harjoitella pudottaaksesi painoa. Paino putoaa, kun on hauskaa.

- Vanhempien pitää olla mukana, että lapsi oppii liikkumaan. On niin helppo pistää lapset telkkarin eteen, hän muistuttaa.

Ovatko lapset liikaa television tai tietokoneen ääressä? Mikä on oma ratkaisusi ongelmaan? Kommentoi alla olevassa keskustelukentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?