Panu Rajala myöntää: Suhde toiseen naiseen Katri Helenan aikana - Viihde - Ilta-Sanomat

Panu Rajala myöntää: Suhde toiseen naiseen Katri Helenan aikana

Panu Rajala myöntää, että hänellä oli suhde nykyiseen vaimoonsa, kun hän oli vielä naimisissa Katri Helenan kanssa.

20.3.2013 8:46 | Päivitetty 20.3.2013 10:56

Kirjailija Panu Rajala, 67, on suomalainen mies, joka haluaa sanoa asiat suoraan. Rajala tunnustaa elävänsä mieluummin rehellisesti kuin asioita salaillen tai itsekseen miettien. Torstaina ilmestyy Lavatähti ja kirjamies -kirja, jossa Rajala kertoo rakkaudestaan entiseen vaimoonsa, sinivalkoiseen suomalaiseen laulajaan Katri Helenaan. Kansien välissä kerrotaan avoimesti myös heidän avioliitostaan.

Parin rakkaus alkoi, kun Rajala rohkaistui lähettämään Katri Helenalle kirjeen tämän televisioesiintymisen jälkeen. Rajala ehdotti tapaamista. Rajala on kertonut, ettei ajatellut rakastuvansa lavatähteen. Tunteet kuitenkin saivat vallan, ja neljä vuotta yksin elänyt Rajala rakastui. Professori ei ehtinyt kosia ensimmäisenä, sillä Katri Helena ehti ensin. - Katri ehdotti yhteisiä matkoja ennen kuin ehdin edes ajatella kosimista, Panu Rajala naurahtaa. Kihloihin pari meni 1993, ja avioliitto solmittiin kesällä 1997. - Heti avioliittomme alussa tapahtui sellainen asia, että päättelin sen olevan meidän suhteessamme erottava tekijä. Huomasin pian, ettei erilaisuutemme ehkä ollutkaan liitossamme rikkaus. Avioliittonsa aikana Panu Rajala kirjoitti Enkeli tulessa -kirjan syöpään menehtyneestä vaimostaan Elina Ylivakerista. Professori oli kysynyt vaimoltaan Katrilta, loukkaantuisiko tämä teoksesta. Keskusteltuaan asiasta harkiten Katri Helena ja Panu tulivat siihen tulokseen, että Rajalalle on terapeuttista kirjoittaa pois yksi elämänvaihe.

Kun Rajala ryhtyi miettimään kirjan kirjoittamista Katri Helenasta, hän kysyi vaimoltaan Marja Norhalta, olisiko tällä mitään sitä vastaan. - Ei hänellä ollut. Kun sain tekstin valmiiksi, Marja sai lukea sen ensimmäisenä. Joitakin kohtia hän pyysi poistamaan, ja tietysti toimin hänen toiveittensa mukaisesti. Parempi totella vaimoa, ettei tule nokkapokkaa, professori naurahtaa ja huomauttaa, että myös Katri Helena sai aikoinaan lukea ensimmäisenä hänen Enkeli tulessa -kirjansa käsikirjoituksen. Rajala myöntää avoimesti, että ongelmat Katrin kanssa alkoivat melko pian avioliiton solmimisen jälkeen. Toki Katrin aitous ja lempeys olivat yksin eläneelle miehelle tervetulleita. Panu Rajala onkin tunnustanut ihastuneensa myös Katrin aitouteen. Molemmat ymmärsivät jossain vaiheessa, ettei liitto toimi, ja niin he päättivät 12 vuotta kestäneen tarinansa. - Liittomme loppuvaiheessa olin tavannut uudelleen vastarannalla asuvan tuttuni Marjan. Rakastuin häneen ja myönnän, että avioliittoni ja suhteeni Marjaan kulkivat liittoni loppuvaiheessa limittäin, Panu Rajala tunnustaa. Rajala puhui samasta asiasta Ilta-Sanomille jo vuonna 2006. Tuolloin hän ei kutsunut Marjan tapailua suhteeksi, vaan "suhteen lämmittelyksi". Eeva-lehden mukaan Katri Helena kutsui vuonna 2003 Marjan keskustelemaan hänen ja Rajalan yhteiseen kotiin. Katri kertoi tuolloin olevansa tietoinen orastavasta suhteesta ja ilmoitti kaksikolle olevansa loukkaantunut siitä, että he toimivat hänen selkänsä takana.

Eeva-lehden mukaan tapaaminen päättyi hyvässä hengessä.  Panu Rajalan tavanneena olen aina pitänyt siitä, että hän on avoin. Kirjailija on myös aika ajoin flirttaileva, mutta ei tarkoita sillä mitään vakavampaa. - Myönnän olevani sellainen, sillä pidän naisista, hän sanoi minulle kerran ravintola Kosmoksessa. Katri Helena ei Rajalan sanojen mukaan oikein pitänyt sellaisesta käytöksestä ja oli ajoittain melko epäluuloinen miestään kohtaan. - Tästä aiheesta sinun pitää lukea kirjastani enemmän, professori sanoo. Kun Lavatähti ja kirjamies -teos ilmestyy kauppoihin parin viikon kuluttua, sulkeutuu professori Rajalan elämässä yksi vaihe. Hän sanoo kirjan kirjoittamisen olleen tavallaan terapeuttinen kokemus. - Sain poistettua mielestäni erään kertomuksen ja vapauduin yhdestä elämänvaiheestani. Nyt voin laittaa kaikki tuon ajan lehtijutut ja kirjoitukset laatikkoon sekä asettaa laatikon lukitun oven taakse. Oloni on hyvin vapautunut, Rajala päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?