Hjalliksen vieraana torstaina Stephen Elop - pisin tv-haastattelu Nokian toimitusjohtajasta - Viihde - Ilta-Sanomat

Hjalliksen vieraana torstaina Stephen Elop - pisin tv-haastattelu Nokian toimitusjohtajasta

Hjallis Harkimo saa ensi torstaina vieraakseen Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin.

19.3.2013 12:34

MTV3:n mukaan kyseessä on pisin tv-haastattelu, mitä Elopista on Suomen televisiossa on nähty.   Puolen tunnin aikana puhutaan bisneksestä ja Elopin henkilökohtaisesta elämästä. Torstaina klo 22.35 MTV3-kanavalla tulevassa ohjelmassa on tätä ennen nähty vieraina Matti Nykänen ja liikenneministeri Merja Kyllönen.

Elopin ja Harkimon tv-keskustelun sisällöstä ei ole julkistettu tarkempia tietoja. Nokian toimitusjohtaja on ollut viime aikoina julkisuudessa erityisesti uusien älypuhelimien lanseeraamisissa sekä yhtiön irtisanomisiin liittyen.

Tuulinen liitto Microsoftin kanssa Kanadalaisen Elopin aika Nokian toimitusjohtajana on ollut tuulinen. Erityisen hankalaa on ollut Nokian taival älypuhelinmarkkinoilla sekä liitto Microsoftin kanssa. Helmikuun lopulla Nokia kuitenkin sai aikaa varsin laajaa suitsutusta, ihmettelynsekaista kiittelyä ja hieman hypeäkin. Barcelonan Mobile World Congress -messuilla Nokia julkistiLumia 520 -älypuhelimen. Tuolloin Elop kuvaili uutta tuotetta näin:

- Tuomme kalliimmista puhelimista tuttuja ominaisuuksia halvempiin malleihimme.

Kahden vuoden yhteiselo Microsoftin kanssa olisi voinut monien arvioiden mukaan kulkea sujuvamminkin. Pahin ei silti näytä toteutuneen, kirjoitti Taloussanomien uutispäällikkö Aleksi Moisio Barcelonan messuilta.  

- Keilaniemen Goljat ei ole kupsahtanut, vaikka pimeimpinä hetkinä yhtiö horjui kuin kotimainen risteilymatkustaja. Viime syksyn jälkeen esimerkiksi sijoittajien luottamus Nokian tulevaisuuteen on vahvistunut. Mutta kuten nykyään on tapana sanoa: liitossa on riittänyt haasteita.

Asian myönsi Barcelonassa myös Elop: - Se ei ole ollut aina helppoa.

Ensi kertaa Linnassa Moni yllättyi viime vuoden itsenäisyyspäivänä kuullessaan, että Elop osallistui juhlallisuuksiin ensimmäistä kertaa. Hän ei ollut saanut aiemmin kutsua. - Presidentti (Sauli Niinistö) oli erittäin ystävällinen, kun pyysi minut tänne, Elop sanoi tuolloin.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop oli kutsuvieraiden joukossa Linnan juhlissa 2012.

Elop piti ensimmäisiä Linnan juhliaan mainiona oppituntina suomalaisesta yhteiskunnasta.

- Täällä on erittäin kiinnostavaa. Odotan näkeväni paljon suomalaisuuden eri puolia, koska paikalla on eri alojen yrittäjiä ja esimerkiksi maanviljelijöitä.

Juhlien pukuloisto teki Elopiin suuren vaikutuksen.

- Näyttää todella hienolta. Jokainen kutsuttu voi puvullaan osoittaa arvostustaan Suomelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?