Sammy Babitzinin kuolemasta 40 vuotta - muistatko missä olit kun kuulit uutisen? - Viihde - Ilta-Sanomat

Sammy Babitzinin kuolemasta 40 vuotta - muistatko missä olit kun kuulit uutisen?

Sammy Babitzin elämä päättyi hirvittävässä auto-onnettomuudessa suosion huipulla, vapun alla 40 vuotta sitten.

17.3.2013 20:33

Sammy Babitzinin ja kahden muun nuoren kuolemaan johtaneelle liikenneonnettomuudelle löytyi tutkimuksissa yksi selvä syy: hurja ylinopeus.

Tutkijalautakunta arvioi, että Babitzinin omistaman ja 23-vuotiaan ulosottomiehen kuljettaman Alfa Romeo 1750 GTV:n nopeuden olleen juuri ennen onnettomuutta 160 kilometriä tunnissa.

Sammy oli ostanut nopean Alfa Romeon kaksi päivää aikaisemmin. Kaveri oli kuskina, koska Sammylla ei itsellään ollut ajokorttia.

Pelkästään ylinopeudesta ei voinut olla kyse. Tie oli suora ja asvaltin pinta vain hieman kostea. Renkaat olivat sataprosenttisessa kunnossa, joten vesiliirtokaan ei tullut kysymykseen.

Tutkijat eivät kykene raportissaan antamaan tyhjentävää vastausta siihen, miksi auto suistui tieltä. Raportissa spekuloidaan mahdollisella ohjaus- tai jarrutusvirheellä.

Onnettomuuden syitä puidaan Matti Janssonin ja Matti Korjulan 1976 ilmestyneessä kirjassa Menetti ajoneuvonsa hallinnan... - tutkittua tietoa kuolemankolareista.

Onnettomuudessa menehtyivät Babitzin, auton kuljettaja ja Babitzinin tyttöystävä. Vain neljä kilometriä ennen onnettomuuspaikkaa, nelostien risteyksestä Honkolasta kyytiin hypännyt 19-vuotias liftarityttö selvisi hengissä. Hän sai vain vähäisiä vammoja. IS:n viikonlopun lehdessä Veikko Sandelin kertoo, miltä onnettomuuspaikalla näytti.

Muistatko missä olit, kun kuulit Sammy Babitzinin menehtyneen?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?