Riku Rantala hämmästelee YleX:lle: Madventures myytiin Pohjois-Koreaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Riku Rantala hämmästelee YleX:lle: Madventures myytiin Pohjois-Koreaan

Riku Rantala kertoo YleX:lle Madventuresin kiinnostavan myös Pohjois-Koreassa.

Riku Rantala on mukana IS:n Sana on vapaa -liitteessä.­

15.3.2013 11:00

Madventuresia on myyty 200 maahan. Niihin lukeutuu yllättäen myös Pohjois-Korea.

- Se on hämmästyttävää. Onkohan siellä Kim Jong-Un ja sen viisi frendiä, jotka saa jossain man cavessa tsiigata Madventuresia, Rantala kommentoi YleX:lle.

Hän ihmettelee, miksi Ruotsi ei ole huolinut sarjaa.

- Mun veikkaus on, että siihen liittyy tietynlaiset kulttuuriset ennakkokäsitykset. Ruotsi on ollut aina meitä edellä viihteen, populaarikulttuurin ja varsinkin elokuvan saralla.  Ei siellä ole totuttu siihen, että meiltä voisi tulla jotain, mikä siellä kiinnostaisi.

Suomalaista hittisarjaa kuvattiin muun muassa salaa Myanmarissa (entisessä Burmassa) sotilasdiktatuurin keskellä. Rantala kertoo IS:n Sana on vapaa -lehdessä, miten he onnistuivat siinä.

"Kyltissä seisoi ”Welcome to Myanmar”. Kävelimme Tunnan kanssa passijonoon Yangonin kansainvälisellä flygarikentällä. Yksikään Madventuresin rajanylityksistä ei ollut kuumottanut yhtä paljon kuin tämä, ei edes Kuubassa, jossa meitä kuulusteltiin lentokentällä tuntitolkulla. Olimme kuvanneet yli 40 maassa ja aina ilman virallista kuvauslupaa tai toimittajaviisumia, sillä halusimme toimia mahdollisimman vapaasti ilman viranomaisten kyttäystä. Kahden miehen nopeana ja joustavana kuvausryhmänä emme olleet toistaiseksi jääneet kiinni – jopa Kiinan miehittämässä Tiibetissä onnistuimme kuvaamaan ohjelmaamme, vaikka esimerkiksi pääkaupunki Lhasan temppelialue Barkhor olikin täynnä Kiinan salaisen poliisin kätyreitä ja valvontakameroita."

Lue täältä, miten kalsarikikka pelasti Madventures-kaksikon!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?