Merja Tammi: "Kamala, oletpa lihonut" -kommentti ei tuntunut hyvältä

Julkaistu:

Hjallis Harkimo kommentoi Bettina-ohjelmassa sanoilla "Nyt olet tosi hyvännäköinen. Sä olit kamalan lihava tuossa kuvassa" Paola Suhosen ulkonäön muutosta.
Merja Tammi pitää ulkonäön kommentointia arveluttavana. Tammi laihdutti muutamia vuosia sitten lähes 30 kiloa ja on kertonut tulleensa kohdelluksi eri tavalla isompana ja pienempänä. Hjallis Harkimon kommentteja Tammi pitää asiattomina.

- Ei tuo ole hyvää käytöstä, millään tavalla. Kertoo paljon enemmän sanojasta, Tammi laukoo.

Tammi
on kohdannut hyvinkin suoraviivaista arvostelua.

- Kerran tuttava totesi kovaan ääneen minut nähtyään, että kamala, oletpa sinä lihonut. Vaikka kommentti oli korni, ei se hyvältä tunnu.

Tammi
toivoo möläyttelyn olevan katoavaa kansanperinnettä. Hänen mukaansa ulkonäön kommentointi on aina riski. Koskaan ei voi ennustaa, kuinka syvästi vastapuoli ottaa itseensä. Hän korostaa, että kommentointi saattaa satuttaa, vaikka se ei kommentoijasta tuntuisi kovin isolta asialta.

- Aikuisista pojistani on taivasteltu, kuinka pitkiä ja hoikkia he ovat, ja he ovat sanoneet, että ei sekään hyvältä tunnu.

Vuonna 1975 Merja valittiin Anne Pohtamon ensimmäiseksi perintöprinsessaksi Miss Suomi -kilpailuissa. Nuori ja kaunis nainen kohtasi arvostelua, vielä lähipiirissä.

- Toinen mummoni oli kova suustaan. Vaikka minulla oli hyvä iho, hän huomautti kerran, että minulla on finnejä. Nyt se tuntuu pieneltä asialta, mutta vaikka siitä on yli 40 vuotta, muistan sen edelleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt