Tommi Liimatainen rankasta lapsuudestaan: "Tuuria, että olen tässä" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tommi Liimatainen rankasta lapsuudestaan: "Tuuria, että olen tässä"

Manageri Tommi Liimataisella ja veli Jonne Aaronilla oli haastavat olosuhteet lapsuudessaan. Heillä oli kaikki lähtökohdat syrjäytymiseen.

Tommi Liimatainen on musiikkimanageri ja levy-yhtiöpomo.­

9.3.2013 17:00

Manageri Tommi Liimatainen on innolla mukana MTV3:n Nuorten hyväksi -kampanjassa yhdessä veljensä, muusikko Jonne Aaronin kanssa.

Tukikummien kanssa yhteistyönä toteutettavan hankkeen tarkoitus on poistaa yksinäisyyttä ja tarkoituksettomuutta nuorten elämästä.

- Olemme tässä mukana, koska tiedämme omasta kokemuksesta tästä paljon. Toivoin nuorena, että olisi tyyppejä ja tahoja, jotka pitäisivät huolen, että me selvitään. Mulla on nimittäin käynyt hirveä säkä, että edes olen nyt tässä, Liimatainen sanoo.

Liimataisella ja hänen kahdella pikkuveljellään olisi ollut kaikki eväät syrjäytymiseen, sillä perheolot olivat haastavat. Vanhemmat erosivat, alkoholi astui kuvioihin ja pikkuveljet otettiin kahdesti huostaan.

Yläasteella Liimatainen oli valinnan edessä: lähteäkö ryyppäämisen ja huumeiden tielle vai valitako parempi polku.

- En vieläkään tiedä, miksi valitsin oikein. Muistan kyllä, kuinka yksi opettajani kysyi multa, haluanko aikuisena syödä jauhelihaa vai pihviä - ja mä halusin pihviä.

Liimatainen laskee pelastuksekseen harrastukset, etenkin jääkiekon, sekä kaverit, joista kahdeksan on tänä päivänä poliiseja.

- On tärkeää löytää se oma juttu, missä on hyvä, sillä kaikki ovat jossakin hyviä - se jokin vain pitää löytää nopeasti.

Tommi ja Jonne haluavat olla mahdollisimman avoimia rankasta taustastaan, jotta voivat olla esimerkiksi muille.

- Elämä voi nuorena olla yhtä sekamelskaa, eikä nuori itse tiedä konsteja, joilla kaikesta selvitä. Jonkun täytyy kertoa, ettei nuoruuden kurjuus jatku ikuisesti, kaikki muuttuu lopulta paremmaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?