Viihde

Pelle Hermannin isä paljasti oikean syyn ohjelmaan kajoamiselle

Julkaistu:

Pelle Hermannin isä kertoo, miksi ohjelmaa on todellisuudessa muutettu vuosien varrella.
Legendaarinen lastensarja Pelle Hermanni nousi eilen puheenaiheeksi, kun Yle uutisoi, että ohjelmaa on leikelty tiheämpään rytmiin. Pelle Hermannin isä, käsikirjoittaja Simo Ojanen ihmettelee uutista.

Hän kertoo, että ohjelmaa leikattiin kymmenisen vuotta sitten lyhyemmäksi eikä syy ollut suoranaisesti se, että ohjelmaa pitäisi saada nopeatempoisemmaksi.

- Juhani Nättilä kysyi lupaa ja leikkasi 8-10 vuotta sitten jaksot lyhyemmäksi. Ei sen takia, että ohjelma ei kiinnostaisi tai olisi liian pitkäveteistä. Se leikattiin sen takia, että se saataisiin mahtumaan ohjelmapaikkaan, Pikku Kakkosella oli tietty ohjelma-aika. Ohjelmaan oli mahduttava tietyt tavarat. Pelle Hermanni leikattiin 16-17 minuutista noin 15 minuuttiin, Ojanen kertoo IS:lle.

- En ole varma, onko sen jälkeen leikattu. Mielestäni ei ole leikattu enempää. Viime syksyllä ja keväällä tuli kuusi jaksoa, katsoin ne ja mielestäni niitä ei ollut leikattu enempää. Tosin ei sitä kaikkea voi muistaa, jaksot ovat 70-80-luvuilta, Ojanen muisteli.

Ojanen itse ei ole saanut nykylapsilta palautetta, että Pelle Hermanni olisi tylsä  tai hidastempoinen.

- Minulla on seitsemän lastenlasta, ja en ole huomannut, että Hermanni ei jaksaisi kiinnostaa. Vanhin lapsenlapseni on jo täysi-ikäinen, hän ei ehkä niin Hermannista piitannut. Nuorin lapsenlapseni on kuusi vuotta, hän ei aluksi ollut Hermannista kiinnostunut, mutta tuli yhtäkkiä Hermannin ystäväksi. Nyt kun hän on kylässä niin aina pyörii Hermanni, Ojanen kertoi. 

Ojasen tytär Soila Ojanen kertoi eilen IS:lle, että hänen lapsensa olivat laukoneet isoisä-Ojaselle varsin tylyjä kommentteja Pelle Hermannin tylsyydestä. Soila Ojanen myös kertoi, miksi hahmo aikoinaan luotiin (lue lisää tästä).
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt