Burleskifestareilla leikiteltiin glamourilla ja tuhmilla jutuilla

rac

Julkaistu:

VIDEO
Burleskin kuusivuotinen historia Suomessa on ollut yhtä yllätysten ja jännittävien esiintyjien juhlaa.
Sitä oli myös tämän vuoden Helsinki Burlesque -festivaalin ohjelmisto täynnä. Burlescopolis-teema vei yleisön ja esiintyjät elokuvien varhaisen historian maailmaan viikonloppuna.

Helsingin Gloria-teatterin lavalle nousi tänäkin vuonna burleskitähtiä maailman valovoimaisimmilta lavoilta kuin kotimaisten esiintyjien ykköskaartin joukosta. Jos viime vuonna eksoottisin esiintyjä oli Japanista saakka, niin tällä kertaa sen kunnian vei ylivoimaisesti mongolialainen käärmenainen Khaliuka Narankhuu.


Kahden illan mittaan lavalla nähtiin esiintyjiä myös Ruotsista, Britanniasta, Yhdysvalloista, Hollannista, Venäjältä ja Kanadasta, mikä kertoo omaa tarinaansa arktisen burleskifestivaalin houkuttelevuudesta ja eksoottisuudesta maailman burleskitähtien keskuudessa.


Festivaalin ohjelmisto oli myös hyvä osoitus burleskin monimuotoisuudesta, jopa suoranaisesta rajattomuudesta, tasa-arvoisuudesta ja ikärajattomuudesta. Lavalle nousi kaikenkokoisia ja ikäisiä esiintyjiä. Lavalla nähtiin perinteisten viuhka- ja tanssinumeroiden lisäksi freakshow.

Myös miespuolisten boylesque/manlesque-artistien määrä oli suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Jos ulkomaiset päätähdet Mr. Pustra ja Tigger! äimistyttivätkin yleisön yllättävillä akteillaan, niin kotimaiset ykkösuroksemme Sir Willy Waterlily ja Bent Van Der Bleu pitivät perinteisemmillä, huumoritäytteisillä numeroillaan niin mies- kuin naiskatsojat kuumina.


Burleskifestivaalien suureksi anniksi voidaan väittää yleisön viihdyttämisen lisäksi myös vahvan rajojen rikkomisen, sillä lavalla nähtiin monta niin hurjaa temppua, ettei vastaavia ole välttämättä nähty edes fetissijuhlissa. Esitykset venyttivätkin burleskitaiteen ja lavashow’n rajoja entisestäänkin, mikä antoi varmasti nostetta myös kotimaisten esiintyjien tuleviin numeroihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt